nedelja, 23. juna 2024.

Jesenji Sajam zapošljavanja u Valjevu

Objavljeno: 14. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas će na Gradskom trgu u Valjevu, od 12 časova, biće organizovan jesenji Sajam zapošljavanja. U Valjevu je trenutno bez posla 3.350 osoba.

Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

Poziv na jesenji Sajam zapošljavanja u Valjevu uputio je i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Valjevo Milan Đenadić.

„U intenzivnom kontaktu smo sa kompanijama koje posluju u našem gradu, a koje će u narednom periodu imati najveće potrebe za zapošljavanjem naših sugrađana. Cilj nam je da prezentujemo tražiocima zaposlenja aktuelne ponude za radnicima, kako bi na jednom mestu mogli da porazgovaraju sa predstavnicima kompanija, informišu se o uslovima za rad,  načinu selekcije kandidata koji se obavlja u kompanijama koje će učestvovati na Sajmu, kao i da direktno konkurišu na ponuđene poslove“, rekao je Đenadić.

Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić je naveo da je u Valjevu trenutno bez posla 3.350 osoba.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je ova gradska vlast, uz pomoć Vlade Srbije u prethodne tri godine u naš Grad dovela tri velika investitora. Zahvaljujući tome, otvoren je veliki broj radnih mesta kako direktnih, tako i indirektnih, jer mnoge naše domaće kompanije kao kooperanti rade za velike investitore. U prilog tome, posebno nam je draga činjenica da je trenutno na evidenciji NSZ oko 3.350 nezaposlenih, a podsetiću da je krajem 2020. godine bilo oko 4.600“, rekao je Jevtić.

U slučaju nepovoljnih vremenski uslova, jesenji Sajam zapošljavanja će se održati u holu Centra za kulturu Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *