utorak, 25. juna 2024.

Još 1.000 radnih mesta u novoj fabrici ‘Gorenje’

Objavljeno: 14. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Korporacija Hisense investirala je 45 miliona evra u novu fabriku za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu, a sada je i zvanično počela sa radom. Nova fabrika Valjevo 3 proizvodiće rashladne uređaje side-by-side brendova Hisense, Gorenje i Asko, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta.

Foto: Marko Risović
Foto: Marko Risović

Fabrika je izgrađena pored postojeće fabričke lokacije na površini od 45.000 m2, na kojoj je smeštena savremena proizvodna hala površine 30.000 m2, magacini i moderna kantina za zaposlene.

Gorenje uspešno posluje u Valjevu već 17 godina i obezbeđuje više od 1.750 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga. Početak rada nove fabrike znači angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine.

Planirana proizvodnja u novoj fabrici iznosiće 750 hiljada side-by-side aparata godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Gorenja Valjevo do 2025. godine iznositi čak 1,7 miliona aparata godišnje. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope – na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje.

Na ceremoniji otvaranja zvanice je pozdravio CEO grupe Hisense Europe Hanson Han.

„Ova fabrika predstavlja veliku investiciju i svedočanstvo je naše nepokolebljive posvećenosti ovoj zajednici i ovoj zemlji, domaćem, i evropskom tržištu. Pored naših poslovnih poduhvata, verujemo u uzvraćanje zajednici koja nas je prigrlila i učinila da se osećamo kao kod kuće. Svesni naše društvene odgovornosti, dali smo značajne donacije za unapređenje kvaliteta života žitelja ovog kraja. Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost i Vladi Republike Srbije. Njihova podrška i razumevanje važnosti ovog projekta, bili su su ključni u ostvarivanju današnjeg događaja. Hvala vam svima što ste deo ovog izvanrednog razvojnog puta i radujem se budućnosti ispunjenoj zajedničkim uspehom i prosperitetom, rekao je Han.

Foto: Marko Risović

„Meni je veliko zadovoljstvo što sam ovde u Valjevu i što imam priliku da prisustvujem obeležavanju još jednog izuzetno važnog dana za Valjevo, ali i za Srbiju. Hisense grupa će u Srbiji u narednom periodu zapošljavati skoro 3 hiljade radnika i to je zaista značajno. Ja sam beskrajno zahvalna Hisense grupi što na ovaj način pokazuju ogromno poštovanje i ukazuju ogromno poverenje Republici Srbiji, ali pre svega našim ljudima – njihovom kvalitetu, njihovom znanju, njihovoj vrednoći i disciplini, njihovom potencijalu da stvore zajedničku dodatnu vrednost koju ćemo odavde iz Valjeva izvoziti širom Evrope i širom sveta“, rekla je tokom ceremonije otvaranja Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Od otvaranja prve fabrike u Valjevu je proizvedeno preko 10 miliona aparata, dok je broj proizvedenih uređaja samo u 2022. godini premašio 953.000. Čak 92 odsto ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu, što ovu fabriku pozicionira na listu najvećih izvoznika iz Srbije, saopšteno je iz te kompanije.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *