utorak, 21. maja 2024.

Jokić ne zna da li će predsedavati sednicom u petak

Objavljeno: 1. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić kaže da ne zna da li će predsedavati sednicom lokalnog parlamenta, koja je zakazana za petak, jer, kako je naveo, ima ranije ugovorene obaveze. „ Ne znam da li ću u petak biti u skupštinskoj sali zbog ranije planiranih obaveza. Potrudiću se da ih odložim, jer bih sa zadovoljstvom predsedavao tom zadnjom sednicom Skupštine grada u ovom sazivu“, rekao je Jokić.

Čelnici Valjeva obelodanili su juče da je Mihailo Jokić vraćen na čelo valjevskog parlamenta, pošto je Upravni sud poništio rešenje o njegovom  razrešenju. Jokić se sa čelnog mesta Skupštine grada povukao krajem avgusta prošle godine, pošto je Vrhovni kasacioni sud, po žalbi valjevskog pravobranioca, doneo odluku da se poništi odluka Upravnog suda, kojom je pre godinu i po dana Jokić ponovo vraćen za čelnog čoveka Skupštine grada i naložio da se taj slučaj vrati na početak.

Medjutim, doneto je konačno rešenje koje je u korist Jokića. „ Ja sam i očekivao ovakvo rešenje Upravnog suda, samo sam mislio da će to  biti  ranije rešeno. Nisam nikada dovodio u pitanje to da sam bio u pravu. To sam i dokazao. To je poruka novoj vlasti da se ne može ništa uraditi na silu i da se mora poštovati zakon“, rekao je Jokić.

Sednica lokalnog parlamenta sa skoro 50 tačaka dnevnog reda, koja je zakazana za petak, biće poslednja sednica Skupštine grada u ovom sazivu, jer se krajem aprila očekuju lokalni izbori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *