ponedeljak, 24. juna 2024.

Česi zainteresovani za Srbijanku

Objavljeno: 2. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Jedna od najvećih čeških firmi u distribuciji voća i povrća „Čerozfrut“ zainteresovana je za preuzimanje valjevske „ Srbijanke“. Međutim, zbog sporova koji vode DP „Srbijanka“ i „Nova Srbijanka“, čelnici Valjeva će zatražiti od države da ovoj firmi dozvoli preuzimanje „Srbijanke“ do okončanja sudskog spora. Predstavnici češke firme su tim povodom boravili u Valjevu, gde su razgovarali sa predstavnicima Grada o mogućoj saradnji na tom polju, ali su izrazili spremnost za otkup voća od valjevskih proizviđača. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, koji je inicirao dolazak ove češke firme u Valjevo,  kaže da je ovo preduzeće jedno od najvećih preduzeća za preradu voća i povrća u jugoistočnoj Evropi.

„Mi ćemo tražiti od države da im dozvoli preuzimanje ‘Srbijanke’, dok se ne završe svi sporovi. Nadamo se da će država imati sluha za naš zahtev“, rekao je Jeremić.

Češka kompanija je zainteresovana za otkup, prvenstveno, maline iz valjevskog kraja, a spremni su i da na ovom području investiraju u proizvodnju maline pod plastenicima, kaže predstavnik firme „Čerozfrut“  Jan Hnilica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *