četvrtak, 18. aprila 2024.

Jordan Jevtović iz Krčmara proslavio 104. rođendan

Objavljeno: 14. februara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Jordan Jevtović i Boban Janković. Foto: Opština Mionica
Jordan Jevtović i Boban Janković. Foto: Opština Mionica

MIONICA- Najstariji stanovnik opštine Mionica Jordan Jevtović proslavio je 104. rođendan, a tim povodom posetio ga je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

„ I ove godine smo sa našim najvoljenijim deda Jocom da na pravi način proslavimo njegov rođendan. Ne treba živeti na Alpima da bi se živelo dugo i kvalitetno nego u našem Krčmaru gde je naš deda Jordan napunio 104. godine. Nikada neću zaboraviti kako nam je rekao da su se pre nosile pocepane pantalone, a sada za Svetog Nikolu jedemo lubenicu. On je naš ponos i daje nam inspiraciju i snagu“,  rekao je Janković.

Jordan Jevtović živi u Krčmaru. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner.

Jordan Jevtović sa ćerkom i predsednikom Jankovićem, foto: Opština Mionica

„Hvala predsedniku opštine što me je i ove godine posetio. Očekivao sam ga i znao sam da će doći. Danas se mnogo bolje živi, pre smo išli pocepani, spavali pored furune. Pre si morao da budeš gladan, sada nije tako. A od kralja Aleksandra do ovog našeg, Vučić Aleksandra nije se bolje živelo“, kaže deda Joca i za ovaj rođendan, koji je sa gostima nazdravljao uz reči „živela Srbija“ i čašu piva, koje je počeo da pije, kako on kaže sad na Božić.

Jordan Jevtović rođen je 12. februara 1920. godine još dok se Srbija oporavljala od Prvog svetskog rata. živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu, unuci i praunuci mu redovno dolaze. Omiljeni je stanovnik sela Krčmar i pripada mu mesto najstarijeg stanovnika opštine Mionica.

Jordan Jevtović sa porodicom, iz starog albuma

„Recept za dug život“

Volja za životom dedu Jordana nije napustila, a iako mnogi sanjaju o životnom veku koji je on doživeo, kaže da je recept vrlo jednostavan, a to je zaboraviti na nerviranje!

„Ja sam odavno doneo odluku da se ne nerviram! Život sam prihvatio onakav kakav je. Nerviranje samo donosi probleme, jer nervozan čovek ne može da donese promišljene odluke, a loše i utiče na zdravlje. Odavno ne postoji ni jedna stvar koja može da me iznervira“,  ispričao je ranije za portal Patak online ovaj vremešni Krčmarac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *