nedelja, 26. maja 2024.

Još 30 novopozitivnih u Valjevu

Objavljeno: 3. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u tom gradu je registrovano još 30 pozitivnih na korona virus.

Štab za vanredne situacije upozorava na preteću epidemiološku situaciju i navodi da je u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledana 261 osoba sa respiratornim infekcijama i uzeto 119 briseva, a radi i kovid dečja ambulanta.

U Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo je pregledano 17 sumnjivih i/ili verovatnih slučajeva na Kovid-19, uzeto je 11 briseva, osam pacijenata je primljeno na hospitalizaciju, a otpusta pacijenata nije bilo.

U kućnim uslovima leči se 356 osoba, a u Opštoj bolnici Valjevo 45 laboratorijski potvrđenih obolelelih i to na infektivnom, grudnom, intenzivnoj nezi.

Zavod za javno zdravlje u gradu na Kolubari je zbog praćenja situacije, istražujući kontakte sa potvrđeno pozitivnim na virus korona, uzeo 33 brisa.

Ukupan broj laboratorijski potvrđenih obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1.622, od čega u prvom piku 199, u drugom, odnosno od juna do 08. oktobra 995, a od 08. oktobra do danas 433 osoba.

Kada su u pitanju druge opštine Kolubarskog okruga, u Mionici je potvrđen jedan novozaraženi, dok u ostalim opštinama – Lajkovac, Ub, Osečina i Ljig, nema novozaraženih.

Jedan komentar na “Još 30 novopozitivnih u Valjevu

  1. Situacija -sta reci.Sve nas napalo.I korona i zagadjenje i kriza.Pored suplemenata i vitamina koje gutam svakodnevno planiram da kupim ruski fotokataliticki preciscivac vazduha za kucu,za kola vec imam.I onako preporuka je da ne izlazimo.Takve preciscivace zgodno je imati u javnim ustanovama gde je guzva nekad neizbezna.

    6

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *