subota, 20. aprila 2024.

Dovoljno struje za Divčibare

Objavljeno: 3. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJVO – Valjevo je na dobrom putu da konačno reši višedecenijski problem snabdevanja električnom energijom Divčibara. Iako već godinama postoje planovi, čak je i opredeljen državni novac, zbog imovinskih odnosa nije do sada izgrađena trafostanica na Divčibarama.

Radi poboljšanja i boljeg  snabdevanja električnom energijom ovog  naseljenog turističkog mesta, Grad  je pokrenuo  inicijativu da se pristupi izgradnji adekvatne trafostanice predviđene planskim aktima Divčibara, uz  obezbeđenje nepokretnosti za izgradnju takvog objekta.

“Novo gradsko rukovodstvo je u razgovorima sa predstavnicima EPS-a dogovorilo da konačno počne izgradnja 35 kilovoltne trafostanice na Divčibarama, čime će se trajno rešiti snabdevanje električnom energijom ovog turističkog mesta.U tu svrhu je opredeljena parcela od 0.21.69 ha na kojoj će biti izgrađena trafostanica i potpisan ugovor o pravu službenosti i korišćenja parcele od strane EPS-a.  Prema prvim dogovorima, izgradnja bi mogla da počne već u martu iduće godine”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *