ponedeljak, 22. jula 2024.

Još jedna godina kvaliteta za “Valjevsku pivaru”

Objavljeno: 27. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Više uplaćenih akciza, PDV-a i poreza i doprinosa u budžet države, ali i stabilne i plate iznad valjevskog proseka, pokazatelj su da je najstariji gradski industrijski brend “Valjevska pivara” iza sebe imala još jednu uspešnu poslovnu godinu

Sumirajući podatke, iako će oni konačni biti poznati poslednjeg dana ove godine, direktor “Valjevske pivare” Aleksandar Rajevac zaključio je da ovo preduzeće, koje je u stopostotnom vlasništvu države, ima uzlaznu putanju, iako je nivo proizvodnje ostao na nivou prošlogodišnje.

“Ipak, neki pokazatelji nam govore da Pivara ima uzlaznu putanju. Najpre, to da su za prvih 11 meseci plaćene akcize od 207 miliona dinara, što je pet miliona više nego prošle godine. Platili smo 91 milion dinara PDV-a, te ukupno 89 miliona dinara na ime poreza i doprinosa, sve to u budžet države“, istakao je Rajevac.

“Valjevska pivara” trenutno zapošljava 197 radnika, čija je prosečna zarada 50.000 dinara. Firma je u ovoj godini, koju je proglasila godinom kvaliteta, kupila brojnu novu, ali i reparirala postojeću proizvodnu opremu. Iako je trend u celoj državi da prodaja piva pada, “Valjevska pivara” taj pad u ovo doba godine – nema.

“Pošto smo ovu godinu proglasili godinom kvaliteta, mnogo toga smo učinili da poboljšamo već dokazani kvalitet našeg piva. To smo uradili na nekoliko nivoa, od edukacije radnika, preko opremanja laboratorije, do angažovanja svetskih eksperata za senzorske karakteristike piva, pa je četiri posebna predavanja i obuke održala firma iz Londona Flavor aktiv“, rekao je Aleksandar Rajevac.

Jedan komentar na “Još jedna godina kvaliteta za “Valjevsku pivaru”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *