sreda, 24. aprila 2024.

“Vodovod” gradio i sanirao dugove

Objavljeno: 27. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ova godine bila je uspešna za “Vodovod”, zbog 12 kilometara urađene nove mreže, rekonstrukcija crpnih stanica, ali i smanjenog duga, ocenio je direktor ovog JKP Đorđe Milanović.

Kako je naveo, “Vodovod” je iz sredstava finansirao mreže u Dušanovu ulicu, deo Pantićeve izmeđju Dušanove i Radničke ulice, Radničku ulicu i crpnu stanicu Mrčić, dok su iz donacija rekonstruisane crpne stanice u ulici Janka Jankovića i na Bairu.

Što se tiče planova za sledeću godinu, Milanović je kao cilj naveo izgradnju 20 kilometara mreže. “Vodovod”, kako kaže, može da realizuje taj plan jer će u 2018. godini iz budžeta grada imati čak 93,8 miliona dinara, u odnosu na ovogodišnja 22 miliona.

“U ovu godinu ušli smo sa dugom prema EPS-u od 125 miliona dinara, a po poslednjim podacima taj dug je smanjen na  58 miliona. Ukoliko sve u narednoj godini bude išlo kako je planirano, taj dug može biti u potpunosti saniran. Uz rešavanje duga prema EPS-u, ove godine smo dug od 25 miliona prema republičkoj Direkciji za vodu u potpunosti sanirali”, rekao je Milanović.

Što se tiče naplate potraživanja, direktor “Vodovoda” je posebno zadovoljan jer je ona, kako je rekao, poboljšana 110 odsto, pošto je cilj bio da se naplati 400 miliona u ovoj godini, ali će taj plan biti premašen i biće naplaćeno 410 miliona dinara potraživanja ovog JKP.

Jedan komentar na ““Vodovod” gradio i sanirao dugove

  1. Sjajan momak , sajan drug i sto je najvaznije za grad pravi direktor .Momce samo nastavi tako i cuvaj se uspeh se ne prasta .Njega nije postavio Gvozdenovic zato covek radi vredno i posteno,a ne kao ovi u Vidraku , Poletu i da vise ne nabrajam.Jedno veliko bravo direktore .

    5

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *