petak, 14. juna 2024.

Još jedno obećanje da će Dom za stare biti završen

Objavljeno: 20. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević poručio je da će Dom za stare u Valjevu, čija je izgradnja počela 11 godina, biti završen, ali nije precizirao kada! Svaka vlast u prethodnoj deceniji obećavala je završetak ovog objekta, međutim, to se još uvek nije dogodilo i dalje od obećanja se nije odmaklo.

Ministar Đorđević, koji je, kako je rekao, u Valjevo došao da bi podržao novog gradonačelnika Lazara Gojkovića, je okrivio Demokratsku stranku zbog toga što Dom za stare nije još uvek završen, navodeći da je sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovoreno da se taj objekat konačno završi.

„Mislim da je taj Dom za stare, zahvaljujući Demokratskoj stranci koja je započela taj projekat vrlo nesrećno i velike pare od tog projekta koje su dobili, utrošili na potpuno neprikladan način, ali to je na istražnim organima. Dom za stare će svakako zaživeti, dobiti svoju ulogu. Pričali smo kako da se iskoristi, da od toga imaju korist ne samo stari, već i grad Valjevo. Mislim da Valjevu nedostaje još onoga za šta sam ja nadležan, a to su dnevni boravci za osobe sa invaliditetom, za penzionere i verujem da će deo toga dobiti u ovim prostorijama. Korona nas je malo zaustavila, a to je trebalo već da bude u fazi završetka. Mi smo sa Kancelarijom za javna ulaganja opredelili novac za to. Verujem da će uskoro početi radovi i da će biti završeno“, rekao je ministar Đorđević.

Ministar Đorđević je rekao da je  nadležnim organima još 2017. godine predao dokumentaciju da bi ispitali nenamensko trošenje novca prilikom izgradnje Doma za stare, navodeći da će oni koji su zloupotrebili novac odgovarati.

Foto: Grad Valjevo

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *