četvrtak, 25. jula 2024.

Još tri respiratora za valjevsku bolnicu

Objavljeno: 29. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Sedam respiratora, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, isporučeno je Opštoj bolnici Valjevo pre dve nedelje, a krajem protekle stiglo je pojačanje u vidu još tri respiratora, saopštila je valjevska bolnica.
Direktor Opšte bolnice dr Zoran Đurić naveo je da su respiratori od velikog značaja za sve pacijente i zaposlene u ustanovi, kako u trenutnoj situaciji borbe protiv virusa korona, tako i ubuduće. Sa ovom donacijom valjevska bolnica ima ukupno 18 kliničkih respiratora i još dva portabilna na raspolaganju.

Novi klinički respiratori sa neophodnom dodatnom opremom su značajna podrška u lečenju pacijenata. Mehanička ventilacija je neophodna kod teških formi pneumonija kao potpora vitalnim funkcijama. Veliki značaj ove donacije se ogleda i u tome što je na taj način obezbeđena intenzivna jedinica za kovid obolele, a ujedno i ustanova osigurana da je u mogućnosti da pruži maksimum u zbrinjavanju težih formi bolesti.
Dr Đurić je još jednom naglasio da Valjevska bolnica nije covid bolnica, ali su kapaciteti pojedinih odeljenja opredeljeni za smeštaj pacijenata kod kojih je potvrđen ili se sumnja na koronavirus. Pored Infektivnog odeljenja, pacijenti su hospitalizovani i na neurologiju covid, koja se nalazi u zgradi u kojoj su bila smeštena odeljenja neurologije i pedijatrije, kao i na oba sprata Odeljenja pneumoftiziologije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *