petak, 12. aprila 2024.

Valjevska bolnica za sada ne postaje COVID bolnica

Objavljeno: 28. jula 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Posle Niša, Leskovca, Vranja, Šapca, Loznice i Čačka, delegacija Ministarstva zdravlja posetila je Opštu bolnicu u Valjevu koja, za sada, nije u planu Ministarstva da bude pretvorena u COVID bolnicu.

“Bolnica je jako dobro organizovana što se tiče Non COVID dela. Takođe je jako dobro organizovana i što se tiče COVID dela. U COVID delu su formirana tri odeljenja sa 142 postelje. Koliko smo videli, a i kroz razgovor sa kolegama, poštuju se sve procedure i svi protokoli koji se poštuju svuda u svetu”, rekao je nakon posete član ove delegacije dr Dušan Jovanović, zamenik direktora Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije.

Po njegovim rečima, epidemiološka situacija u našem gradu u protekla tri dana dostigla je ravan, o čemu svedoče podaci da je isti broj primljenih i otpuštenih pacijenata u bolnici.

Na pitanje novinara da li je sa predstavnicima Kliničkog centra Srbije bilo reči o mogućem pretvaranju valjevske bolnice u COVID bolnicu, direktor bolnice dr Zoran Đurić je odgovorio da o tome nije bilo razgovora.

“Ministartsvo Zdravlja donosi odluku koja će zdravstvena ustanova biti isključivo COVID bolnica. Valjevska za sada nije na tom spisku”, rekao je direktor Opšte bolnice Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *