petak, 24. maja 2024.

Još uvek nije popravljen skener u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 11. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici već duže vreme ne radi skener. Skener duže od godinu dana radi u havarijskom režimu, tako da dok ne bude popravljen, svi pacijenti koji nisu hitni, na skener moraju da idu u Beograd ili Šabac. Iako je bolničko rukovodstvo obećalo da će još u januaru prošle godine rešiti ovaj problem, skener ni godinu dana kasnije nije proradio. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže da su od Ministarstva zdravlja uspeli da obezbede 4,2 miliona dinara za popravku skenera, međutim, jedan od ponuđača koji se javio na tender za popravku skenera se žalio na sam postupak, pa je celokupan posao odložen dok  ne stigne odgovor od Uprave za javne nabavke.

“Problem je nastao kada se jedan od dva ponuđača žalio, pa se na odgovor Komisije čekalo tri meseca kod Republičke uprave, dok se nakon odgovora žalio i drugi ponuđač. Sada se odgovor čeka od Uprave za javne nabavke i zbog toga skener još uvek nije u funkciji. Mi smo za popravku skenera iz sopstvenih sredstava obezbedili dva miliona dinara, a Ministarstvo zdravlja je za te namene opredelilo 4,2 miliona dinara”, objasnio je dr Grujičić.

Prvi i za sada jedini skener u valjevskoj bolnici nabavljen je pre 12 godina i na njemu je do sada obavljeno više od 90.000 pregleda. Pošto je aparat star u upravi valjevske bolnice kažu da čine sve napore da se nabavi novi aparat, koji košta oko pola miliona evra, a to se, u najboljem slučaju, može desiti tokom ove godine.

12 komentara na “Još uvek nije popravljen skener u valjevskoj bolnici

 1. E pa zato sto je kupio ,,nove,, aparate zato je ovako kako je/O kom Iliji Pricas Micko , cuti bre jel o onom koji je ojadio bivsi Zdravstveni centar tako bar kazu papiri ?????

  9

  5
 2. Ono što je Tripkoviv kupio reciklirano I bez tendera ,bez odluke upravnog odbora kako piše u prijavi koja je bila u fijoci Plazninica ne može se popraviti bez zatvora

  i

  10

  4
  1. U fiJoci mozda i stoji ali u fioci ne stoji. Na tom skeneru je uradjeno hiljade i hiljade snimanja , pa naravno da posle 10 i vise godina nesto ne moze da radi kako treba. I kola kad kupis moraju da se servisiraju ali dobri ste botici, za sendvic ste zaradili jos kad bi znali da li je FIJOKA ili FIOKA imali bi i za sokic.

   3

   9
 3. Ocito volis tog Iliju Tripkovic kada ga branis ali nema nista od tog tvog sto trabunjas ovde bice procesuiran pa placite unistio je Zc Valjevo sa svojim odanim likovima .P st abesed sa odgovorom koliko dobi taj tvoj Ilija novca kada bese ,,epidemija,, gripa i kome dade te parice, aaa?Cuti sramoto i tugo zajedno sa nji , akloki g abranis sumnjam da si i ti umesao prste ili kako nas narod kaze omastio brke !Sramno pominjati tog coveka i nije nista za zaborav , mozda za Plazinica e zatoje otisao u zaborav { neko ga pomenu i fiokice}!

  7

  3
  1. Garinca , Garinca bice procesuiran , bice hapsenje , bice ovo bice ono. Ti kao ministar policijski , ili kao vidovita Zorka. Ne mogu da tumacim hijeroglife kojima pises , opismeni se. Garinca jel ti Milka sestra ili si ti Milka Garinca? Sramno je spominjati ove sto su sad na vlasti a one koji su bar nesto uradili ostavi na miru i ne najavljuj vise ovo, ono nego gledajte kako da servisirate ono sto je Ilija ostavio.

   3

   9
 4. Micko , boli te taj Ilija Tripkovic , ali Ilija ostavio PUSTOS ….opameti se dovedi ga okuci pa neka ti budzet pravi !!Bezi bre sa tim bradonjom !!!

  7

  4
  1. Garinca , pa ti i ne znas nista drugo nego samo da vredjas i da ponavljas, pustos, bradonja, upropastio e kad dodje do fiJoke onda ne znas jel fiJoka ili fioka. Servis i dalje, servis e potreban a ne propaganda.

   4

   4
 5. Kakav pravopis pominjes ?Treba da shvatsi kada se o ovakvom liku diskutuje da je svaka lepa rec ili slovo suvisno .Vodi Ikisa kuci !

  3

  3
 6. Ko zna materiju nije tesko da shvati , ali rekoh ti boli te taj bradonja Ilija Trpkovic , nema vise mani , mani ..izvini neko drugo izvlacenje.

  1

  2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *