subota, 20. jula 2024.

Kada će Vladika Milutin otključati crkvu u Brezovicama?

Objavljeno: 7. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vladika Milutin, na prijemu koji je organizovao za novog gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, žalio se na probleme koje valjevska eparhija ima sa vlasnikom privatne parcele pored eparhijskog doma u Novom naselju, ali nije odgovorio na ključno pitanja kada će crkva u Brezovicama, izgrađena pre nekoliko godina nakon odluke o potapanju Gračanice, koju eparhija drži pod ključem, biti otvorena za vernike.

Kako se navodi u saopštenju PR službe Grada Valjeva, episkop Milutin je na prijemu poželeo gradonačelniku Valjeva uspeh u radu uz Božiju pomoć, uz poruku da vlast služi i Bogu i narodu. Na prijemu za gradonačelnika kod Episkopa Milutina bilo je rečio i o crkvi na Bakića brdu u Brezovicama, koja bi trebalo da u najskorije vreme bude u bogoslužbenoj upotrebi, ali nije precizirano kada će vladika Milutin dozvoliti da se crkva otključa, kako bi mogla da služi narodu, niti je poznato zbog čega je ta crkva već duže vreme pod ključem.

„ Vrata su zaključana, nemamo mogućnost gde da odemo na službu. Jedini odgovor koji smo mogli da dobijemo od sveštenika jeste da je ključ kod vladike Milutina i da on treba da odluči kada će crkva biti otvorena“  kažu meštani sela Brezovice.

Umesto da da jasne odgovore na ta pitanja, ako su vernici valjevskoj eparhiji „u prvom planu“, vladika Milutin je dolazak gradonačelnika Gvozdenovića iskoristio da mu saopšti „ozbiljan“ problem koji eparhija ima sa vlasnikom parcele koja se nalazi pored eparhijskog doma.

„ To je neuređena parcela, zarasla u korov, koja je u privatnom vlasništvu. Pored toga što je takva parcela ruglo, tu nalazimo velike količine raznog smeća, a buka i nepristojno ponašanje lica koja se tu okupljaju, remeti rad i mir Episkopske rezidencije gde dolaze visoki zvaničnici iz zemlje i inostranstva. U blizini se nalazi Crkvena porta, škola i obdanište, pa ukazujemo na hitnost rešavanja ovog problema“, rekao je vladika Milutin.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je obećao da će angažovati nadležne službe i organe, kako bi u najskorijem vremenskom periodu ovaj problem bio rešen u skladu sa zakonskom regulativom, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

 

3 komentara na “Kada će Vladika Milutin otključati crkvu u Brezovicama?

 1. Koji vladika Milutin,mislite na Mister Dolar?! Pa on ce otkljucati kada se njemu cefne…Kao da je privatna crkva! Kakav je to lik od coveka! Sve moze biti,samo vladika neeeee nikako!

  5

  1
  1. Ova dva lika su ista i veruju u boga i interesuje ih narod koliko i pevacicu ponedeljak !Likovi imaju samo jedan intertes !Narodeeeeeeeeeeeeeee!

   2

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *