utorak, 23. aprila 2024.

Kaja Jovanović biće smenjena krajem februara

Objavljeno: 30. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kaja Jovanović više neće biti na čelu Centra za socijalni rad, a na narednoj sednici lokalnog parlamenta biće postavljen novi direktor, najavio je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić. „Do kraja februara biće postavljen novi direktor ili novi vršilac dužnosti direktora“, rekao je Terzić. Za manje od godinu dana otkako je postavljena za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad, ta ustanova se našla u žižu javnosti zbog nesavesnog rada direktorke. Prošle godine pet meseci je bio blokiran račun Centra za socijalni rad, a hranitelji su ostali bez naknada, zato što je Kaja Jovanović prodala lokal te ustanove bez saglasnosti države.

Pošto je novac od lokala potrošen, a vlasnik nije mogao da se useli, presavio je tabak i na sudu dobio Centar za socijalni rad. Nakon toga utvrđeno je da Kaja Jovanović dve godine koristi službeni stan bez ikakvog ugovora, kao i da je raniji ugovor o zakupu potpisala sama sa sobom.

Na naše pitanje da li će neko postaviti pitanje odgovornosti direktorke Centra za socijalni rad gradonačelnik Stanko Terzić je rekao da ona neće dobiti podršku za funkciju direktora, „a ukoliko ima neke druge odgovornosti, za to postoje nadležni organi koji se time bave“.

Terzić kaže da će vrlo brzo za direktora Centra za socijalni rad postaviti nekoga od šest kandidata koji su na konkursu za direktora ispunili uslove, a ukoliko ne bude saglasnosti oko kandidata, biće postavljen novi vršilac dužnosti.

Kaja Jovanović je za vršioca dužnosti direktora izabrana 28. februara prošle godine. U Ministarstvu za socijalna pitanja nisu hteli da komentarošu propuste koje je do sada imala u radu Kaja Jovanović jer se oni tiču imovine Centra, koja je u vlasništvu lokalne samouprave. „Uostalom, direktora bira Skupština grada, a naše je da samo kontrolišemo da li na kvalitettan način sprovode sve ono što se tiče socijalne zaštite, dok su pitanja vezana za prodaju lokala i korišćenje stana u nadležnosti Grada Valjeva“, rekao je državni sekretar Ministartva za socijalna pitanja Nenad Ivanišević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *