subota, 20. aprila 2024.

Kamp za mlade strelce na Medvedniku

Objavljeno: 18. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Streljački klub „Valjevo 1880“ i beogradski „Olimpik“ su uspešno organizovali kamp na Medveniku namenjen najmlađim strelcima koji se trenutno vredno pripremaju za predstojeću sezonu. Kampu su, pored strelca iz našeg grada prisustvovali i njhovi vršnjaci iz Beograda, Kikinde i Gornjeg Milanovca.

Koncept kampa je zamisao proslavljenog streljačkog trenera Jelene Arunović, koja je začetnik jedinstvene trenažne metodologije razvoja preciznosti.

„Kamp je jako značajan za strelce jer po prvi put upoznaju neke drugačije načine ulaska u sezonu. Oni će na ova način saznati kako treba da rade svakog dana da bi dostigli rezultate kojima teže. Tu su i Zorana Arunović i Brankica Zarić, koja je bila juniorska prvakinja sveta 2006. godine“, objašnjava Jelena Arunović.

Mladi strelci su prošli kroz seriju specifičnih vežbi čiji je cilj dugoročni razvoj preciznosti, koja važna za ovaj sport. Po prvi put su deca prošla i kroz teorijsku pripremu, što je novost na kampovima ovog tipa. Polaznici su čuli savete kako da prebrode krizne momente „na vatrenoj liniji“ ali i druge probleme.

„Ovo je jedna sjajna stvar zato što se deci daje prilika da se druže i van takmičenja, da neguju drugarski duh i da se upoznaju. Dali smo im mogućnost da vide šta je neophodno raditi uz pucanje i šta je ono što zapravo treba negovati. Znam da bih volela da sam u svoje vreme imala ovako nešto“, poručuje Zorana Arunović, koja je nedavno osvojila 50. medalju u olimpijskim disciplinama na velikm takmičenjima.

Treninge na kampu vodili su profesori fizičkog vaspitanja Brankica Zarić i Vladimir Krstekanić, a pored streljačkog dela održana su i predavanja o značaju obrazovanja, zaštite od nasilja na internetu, opšte edukacije o dopingu, kao i bogatom istorijskom nasleđu našeg kraja. Upravo je želja da se mladim strelcima prošire interesovanja kako bi bili spremni i za život nakon karijere u ovom ili bilo kom drugom individualnom i kolektivnom sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *