petak, 14. juna 2024.

Kletvom protiv divljih deponija

Objavljeno: 16. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U mioničkom selu Đurđevac osvanula je nesvakidašnja tabla na kojoj piše: Osveštano. Molimo Vas ne bacajte otpad, ko baci rak ga pojeo! Na ovaj način meštani Đurđevca brane se od onih nesavesnih građana koji bacaju smeće i prave divlje deponije na parceli pored glavnog seoskog puta.

Divlja deponija pored puta koji prolazi kroz selo „nikla“ je pre nekoliko godina, a otpad je na tom mestu, kako kažu meštani, bacao svako ko je tuda prolazio. Pošto su godinama gledali đubre u centru sela žitelji Đurđevca su rešili da tome stanu na put. Jedan meštanin je o svom trošku uklonio smetlište, a tada je iz sela oterano 20 kamiona raznog otpada! Posle čišćenja, neko od meštana se dosetio i postavio tablu sa obaveštenje da je to zemljište osveštano, uz kletvu onima koji reše da na tom mestu bace smeće.

„ To je urodilo plodom, jer otkako je postavljena ta tabla, smeća na toj lokaciji više nema. Sada je ta parcela uredno sređena, a mi smo srećni, jer smo konačno uspeli da rešimo dugogodišnji problem“, pričaju meštani ovog mioničkog sela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *