petak, 21. juna 2024.

Predložen kandidat za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture

Objavljeno: 16. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Arhitekta iz Beograda Ksenija Stevanović, koja je trenutno bez posla, predložena je za novu direktorku Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Valjevu. Na konkurs koji je raspisao Upravni odbor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pored Ksenije Stevanović, javio je i bivši direktor Zavoda arheolog Radovoje Arsić, ali on nije bio po “ukusu” članova Upravnog odbora. Oni su se odlučili za kandidatkinju iz Beograda, koja je jedno vreme radila u CIP-u i na Arhitektonskom fakultetu, a koja je trenutno nezaposlena.

Kako saznajemo, Upravni odbor je još pre više od mesec dana poslao svoj predlog Ministarstvu kulture, koje daje poslednju reč na izbor direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ali njihova saglasnost još uvek nije stigla.

Na čelu tog Zavoda je još uvek Nemanja Radojičić, koji je već dve i po godine u statusu vršioca dužnosti direktora, što je, po mišljenju pravnika, protivzakonito. Radojičić je u maju prošle godine, kada mu je istekao jednogodišnji status vršioca dužnosti direktora, zatražio da ga Ministarstvo  kulture razreši, ali to do danas nije učinjeno. Vajar Nemanja Radojičić je na mesto vršioca dužnosti direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture postavljen na predlog SNS.

8 komentara na “Predložen kandidat za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture

 1. Ako u Valjevu nema niko da bude na ovoj funkciji, zaista je velika bruka. Dotična osoba je neko ko bi došao da uzme platu nekom detetu iz Valjeva. Nekada smo brinuli o deci ovog grada, a danas ispunjavamo želje kojekome.
  Stručnost kandidatkinje ne verujem da je fascinantna, inače bi bila zaposlena u tom uzrastu, mada se time i ne bavim.
  Moralno smo na dnu. Samo je pitanje čiji je ona predlog.

  0

  0
  1. Omalovažavanje i izvesna klaustrofobičnost, to je postala odlika grlatih u Valjevu. Ako ćemo tako, i drugi kandidat za direktora Zavoda, Radivoj Arsić nije Valjevac, ali da li je to bitno za direktorovanje? Da li su se isti ovi koji mere nečije valjevsko poreklo i onda, bavili Arsićevim rođenjem? Nisu ali evo sad su nekako odlučili. Ta dr Ksenija Stefanović ima doktorat i arhitekta je. Kome to nije dovoljno? Kome to nije podobno? Samo grlatima koji su uvek bučni i koji bi da se pitaju i odlučuju iako sami nemaju nikakve kvalifikacije.

   0

   0
  2. U pravu ste da smo na moralnom dnu. I vaš komentar to potvrđuje jer tako paušalno ocenjujete nekog o kome ama baš ništa ne znate. Sem čaršijske da ne kažem uličarske priče da je dr Ksenija Stefanović rođena u Beogradu a ne zaboga u Valjevu, priznajete da se zapravo u sve ovo mnogo i ne razumete!? Ta frustrirajuća činjenica da se neko rodio u velikom gradu pored „velikog“ Valjeva, daje vam za pravo da ga eliminišete, čak i unizite iako su sve profesionalne i obrazovne reference na strani dr Stefanović! Na koga i na šta ste vi ljuti? Što se niko od Valjevaca nije javio na konkurs pa je prošla Nevaljevka?! Što se pored „toliko onih sa doktoratom“ u Valjevu javila žena Nevaljevka koja je doktorirala i to na arhitekturi? To što Nevaljevka dr Ksenija Stefanović nije „vaš ćovek“ preko koga bi mogli da se „odrade sitni, niski poslići“ lepo i neprimetno, kao nekad? Palanački duh zarobljava i vuče nazad. Svaka čast UO koji se rukovodio svojom savešću .

   1

   0
 2. Ма све ће то да буде у реду. Љајићев директор централне Службе за запошљавање већ тражио смену г. Милутиновића. Досковићкина ћерка има и одговарајућу струку а и има стажа у Водоводу и шта ти ја знам где још. Одлично решење. Младе би и требало исфорсирати. Па када ће ако не док су млади. А и СПС (Јеремић) преговара са др Гвозденовићем да се Павловић премести из ВАЛИСА у Биро за директора, ако то неће сметати коалицији у Београду. Терзић форсира Ниџу Кућу на то место али Милорад Мића Илић још није дао сагласност, он мисли да би бољи био Горан Лучић на том месту, јер и онако још није положио испит за ревизора општинског. Шта ће бити – видећемо. Мала бара а млого крекодила.

  1

  0
  1. Ta Doskovicka se bas istripovala da moze da vedri i oblaci po Valjevu…

   Ja zaista ne znam da je gradjevinska struka njene cerke odgovarajuca za direktora ZZZ… A ni staz od 2 godine (stecen u skoli i Vodovodu)…

   A i necaku gura… Tri puta ponistavaju konkurs za direktora jedne seoske skole ne bi li nju namestili na to mesto…

   Ovo je stvarno postalo dno dna!!!!!

   1

   0
  2. Slučaj Klomber osvetlio je ozbiljan problem unutar SPS, I povlačenje Mihajla Jokića je takođe ukazalo na rascep unutar SPS grupacije. Socijalisti bi zbog klimave skupštinske većine sada da udome Pavlovića koga je ucveljao Poćuta jer još nije umirena jedna unutarstranačka frakcija. Drugi bi da trguju sa DSS i nepostojećeg URSa dikama – Lučićem i onim (cenzurisano) Nikolom Radojičićem, valjda još veruju da će nahvatati većinu. Budalaština i besmislica od koje ništa pojma nema.

   0

   0
  1. A šta je to za vas stručno lice? Nemoguće je da nekog sa odbranjenom doktorskom disertacijom eliminišete iz sfere stručnjaka! Ili možda čaršija treba da proceni, utvrdi i potvrdi njeno, na fakultetu stečeno znanje i zvanje? Svašta!

   0

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *