sreda, 24. aprila 2024.

Ključka vrela jedan od najvećih projekata u mioničkoj opštini

Objavljeno: 1. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Radovi, foto: Opština Mionica
Radovi, foto: Opština Mionica

MIONICA- Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, i to u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama,  Osečenici, Golupcu,  Ključu, Mratišiću i Bukovcu.

Projekat vredan 130 miliona dinara finansira opština. Prva faza kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završena, a druga faza koja je u toku podrazumeva izvođenje radova na izvorištu.

Obilazak radova, foto: Opština Mionica

„Ključka vrela su jedan od najvećih projekata iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada realizovan u našoj opštini. Radovi napreduju, a mi ćemo dati sve od sebe da završimo u najkraćem mogućem roku kako bismo obezbedili stabilno i kvalitetno vodosnabdevanje. Pored toga, u toku je rekonstrukcija izvorišta Orlovac kojim ćemo rešti probleme u još 8 naselja. U ova dva projekta uložićemo oko 190 miliona dinara, a pripremamo i nove projekte kojim ćemo rešiti pitanje vodosnabdevanja na čitavoj teritoriji naše opštine“,  rekao je Janković.

Kapacitet izvorišta Ključkih vrela je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.

Opština Mionica istovremeno izvodi  radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finansiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara, a preko programa poslovne saradnje koji podrazumeva podsticanje razvoja poslovne infrastrukture i zapošljavanje stanovništva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *