ponedeljak, 24. juna 2024.

Ko ima prednost za doček Srpske Nove?

Objavljeno: 11. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevci će Novu godinu po julijanskom kalendaru čekati uz koncert Šabana i Ilde Šaulić ali, interesantno, u isto vreme “svoj” doček, na istom mestu i u isto vreme, zakazali su radikali, koji tvrde da je jedino njima MUP odobrio slavlje.

Pošto javnog dočeka regularne Nove godine u Valjevu nije bilo, već su “Osvajači” svirali na Divčibarama, gradska vlast je odlučila da obraduje sugrađane koncertom za doček pravoslavne Nove godine, pa je već nekoliko dana Valjevo oblepljeno plakatima kojima se doček najavljuje za subotu 13. januar od 22 sata na Gradskom trgu, pod sloganom “Kao nekad”.

– Srpsku Novu godinu ćemo dočekati na trgu, kao nekad. Imaćemo koncert Šabana Šaulića, Ilde Šaulić i jedne zvezde “Granda”. I mislim da je ovo prilika i za ugostitelje da popune svoj saldo – potvrdio je lokalnim medijima i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Izgleda, međutim, da to neće biti jedini novogodišnji program te večeri, pošto su doček “za svoje članove, simpatizere i sve građane Valjeva”, najavili u Gradskom odboru SNS, uz poruku da će se “Srpska Nova čekati uz trubače, kuvanu rakiju i vino”.

– Mi smo prvi policiji prijavili održavanje skupa, pre našeg nije bilo prijavljenih skupova. Pitala sam u Policijskoj upravi da li je moguće da neko posle nas prijavi skup i da ima prioritet, odgovoreno mi je da to nije moguće – saopštila je predsednica valjevske SRS Željka Milićević, dodajući da je doček u organizaciji radikala u Policijskoj upravi Valjevo zaveden 5. januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *