sreda, 19. juna 2024.

Zatvor za podmićene inspektore

Objavljeno: 11. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Apelacioni sud preinačio je presudu Višeg suda u Valjevu i bivše inspektore valjevskog centra BIA Dejana Milojevića i Aleksandra Savića, zbog primanja mita osudio na po godinu dana zatvora.

Njih dvojica, kako je utvrđeno tokom procesa, primili su mito od 2.000 evra od vlasnika kafane „Dan i noć“ u selu Liplje kod Ljiga, kako ne bi prijavili da se u njegovom objektu nalaze azilanti.

Utvrđeno je da su inspektori BIA 20. maja 2015. godine, samoinicijativno i bez naloga, službenim automobilom otišli u tu kafanu, vlasniku A.V. pokazali službenu legitimaciju BIA i pištolj, a onda očeli da se raspituju da li ima spisak registrovanih gostiju i da li među njima i migranata, koje su nešto kasnije i pronašli na spratu kafane.

Milojević i Savić su onda A.V. rekli da će zvati policiju i inspeciju, te da da će mu objekat biti zatvoren, a on uhapšen. Potom su mu predložili da ipak odu na neko „mirnije mesto“ i „popričaju“, pa su se odvezli do domaćinstva A.V. gde je Savić izvadio pištolj i stavio na sto, a onda vlasniku kafane rekao „jesi li svestan šta si uradio, predloži nešto“. A.V. je, kako je utvrđeno, inspektorima predložio da im da po 500 evra, što su oni odbili, da bi ponudu mita od po 1.000 evra prihvatili, uz poruku da, „ukoliko bude imao problema sa azilantima ili policijom“, pozove Savića na broj telefona koji mu je dao.

A.V. je zbog nelegalnog držanja azilanata ipak uhapšen 12. juna, kada je policija sprovela opsežnu akciju otkrivanja objekata u kojima se nalaze neprijavljeni migranti, a tada se i otkrilo da je dao mito inspektorima BIA, s obzirom da je u toj akciji učestvovao Savić.

Nakon toga, obijica su sporazumno raskinuli radni odnos u BIA. Prvostepenom presudom Višeg suda, inače, bili su osuđeni na po godinu i po zatvora, a oduzeta im je i protivpravno stečena korist od 241.268 dinara.

2 komentara na “Zatvor za podmićene inspektore

  1. OSTAVKA njihovog sefa Koste pod hitno, kada su inspektori MUPa reketirali narko dilere smenjen je tadasnji Nacelnik. Ovo mora da rezultira OSTAVKOM ne da se ponudi sefu nego da se da OSTAVKA.

    8

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *