nedelja, 21. jula 2024.

Ko pokušava da zataška istinu?

Objavljeno: 18. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon demantija vlasnika „Urban tehniksa“ Slavka Stoilkovića, nameće se utisak o mogućim pritiscima i pokušajima da se zataška informacija da su firme „Urban tehniks“ i „Simil“ nezakonito određeno vreme koristile dve gradske hale u industrijskoj zoni. Informaciju o uzurpaciji gradske imovine je obelodanio zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, kao i načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić, koji su potvrdili da je „Urban tehniks“ koristio određeno vreme jednu gradsku halu za magacinski prostor, bez ikakvog ugovora i plaćanja zakupa. To je prva neistina koju je izneo vlasnik te firme Slavko Stoiljković u demantiju, tvrdeći da nikada nisu koristili gradsku halu niti da imaju bilo kakav pogon u industrijskoj zoni, navodeći da se svi njihovi proizvodni pogoni na lokaciji starog Elinda. To je još jedna neistina, jer „Urban tehniks“ zakupljuje halu u industrijskoj zoni od firme „ABC test“.

Da su koristili gradsku halu u industrijskoj zoni potvrdio je za „Patak“ sam vlasnik „Urban tehniksa“, koji je priznao da nisu imali nikakav ugovor o zakupu, niti su plaćali kiriju. On je takođe rekao da se u halu uselio po nalogu bivšeg pomoćnika gradonačelnika Dragoljuba Krstića, a potom je u demantiju negirao da je dao takvu informaciju, što je još jedna neistina vlasnika „Urban tehniksa“, jer je upravo to nedvosmileno potvrdio. Očigledno je da vlasnik „Urban tehniksa“ pokušava da demantuje nešto što se ne može demantovati, jer su upravo čelnici Valjeva saopštili da je „Urban tehniks“ nezakonito koristio jednu halu, tako da to nije tvrdnja Radio Patka, nego predstavnika gradske vlasti.

Ostaje otvoreno pitanje zbog čega čelnici Valjeva o uzurpaciji gradske imovine nisu obavestili policiju i tužilaštvo, kako bi se utvrdilo koliko je gradska kasa oštećena time što su „Urban tehniks“ i „Simil“ koristili hale u „Stefilu“, a da za to nisu izdvojili ni dinar.

 

Foto: hala koju je koristio „Urban tehniks“

Jedan komentar na “Ko pokušava da zataška istinu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *