utorak, 25. juna 2024.

Kome građani da veruju?

Objavljeno: 8. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U razmaku od samo nekoliko sati Zavod za javno zdravlje i valjevski Vodovod su saopštili oprečne informacije o tome da li je voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće, što je potpuno zbunilo gradjane koji ne znaju kome da veruju. Zavod za javno zdravlje je juče saopštio da voda iz valjevskog vodovoda još uvek nije ispravna za piće i građanima se preporučuje da koriste flaširanu vodu. U njihovom saopštenju se navodi da je analiza vode za piće iz gradske mreže, uzete 5. oktobra, u toku. “ Zvanični rezultati biće poznati u četvrtak, 9. oktobra, a do tada građanima se savetuje da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće”, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Marija Gavrilović.

Posle nekoliko sati saopštenjem za javnost se oglasilo i valjevski vodovod koji je saopštio da je voda ispravna za piće. Direktor Vodovoda Djordje Pavlović je za Patak rekao da, što se tiče njih, gradjani mogu da piju vodu iz gradskog vodovoda. “Na osnovu dobre proizvođačke, higijenske i laboratorijske prakse, voda se preporučuje piće”, rekao je Pavlović.

S obzirom na to da su Zavod za javno zdravlje i gradski Vodovod u istom danu dali potpuno različite informacije o ispravnosti vode, gradjani su zbunjeni i ne znaju po čijim upustvima da se ponašaju, a oprečne informacije ostavljaju utisak neozbiljnosti nadležnih o veoma važnoj stvari kakva je voda za piće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *