utorak, 21. maja 2024.

Komunalije skuplje od 1. jula?

Objavljeno: 3. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Komunalije u Valjevu poskupeće, najverovatnije, od 1. jula. Nakon odluke Gradskog veća o povećanu cena usluga Vodovoda, Vidraka i Poleta, čeka se potvrda odbornika Skupštine grada. Čelnici Valjeva su potvrdili za Patak da će sednica Skupštine grada biti održana u drugoj polovini juna. Posle sednice i davanja “zelenog svetla” na poskupljenje komunalija, od 1. jula građani će dobiti uvećane račune za vodu, iznošenje smeća, a poskupeće i pijačne usluge, dok će, za sada, ostati nepromenjena cena grejanja.

Po planu, voda bi trebalo da poskupi za 10 odsto. Nova cena vode za građane će biti 35,79 dinara bez PDV po kubiku, a cena kanalizacije 21,29 dinara bez PDV. U Vodovodu objašnjavaju da se poskupljenje odnosi samo na građane, kao i na povlašćene korisnike, ali ne i na privrednike.

Usluge “Vidraka” za korisnike u Valjevu poskupeće za 11 odsto, a cene za vlasnike kuća i vikendica na Divčibarama ostaju nepromenjene. Što se tiče iznošenja smeća, domaćinstva će ubuduće plaćati 5,28 dinara sa PDV. Direktor Đorđe Milanović objašnjava da se poskupljenje neće odnositi na privredne subjekte na području Valjeva, već samo na gradjane, dok je na Divčibarama obrnuta situacija. Na Divčibarama će cena za gradjane ostati ista, dok će cenu veću za 11 odsto plaćati vlasnici hotela, motela i ostalih privrednih subjekata u tom turističkom centru.

Usluge Poleta od 1. jula, ukoliko odobre odbornici lokalnog parlamenta, biće uvećane za 10 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *