petak, 24. maja 2024.

Direkcija za zemljotres još uvek “na ledu”

Objavljeno: 3. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zaposleni u Direkciji za zemljotres su već duže vreme “na ledu”. Direkcija nema ovlašćeno lice za potpisivanje dokumenata, jer je direktor ranije podneo ostavku, a osobi koja je bila postavljena za vršioca dužnosti ovlašćenja su prestala krajem 2013. godine. Deset zaposlenih u toj Direkciji od početka godine je bez plate, isključeni su svi fiksni i mobilni telefoni, internet, a Direkciji zbog nagomilanih računa preti i isključenje struje. Država je još ranije donela odluku o gašenju Direkcije, međutim, nakon toga su stizala obećanja o transformaciji u Agenciju za socijalno stanovanje, ali od obećanja se nije dalje odmaklo. Glavni zagovornik toga je bio tadašnji ministar infrastrukture, a sadašnji ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić. On je prilikom nedavne posete Valjevu obećao da će se založiti kod aktuelne ministarke građevine Zorane Mihajlović da Direkcija što pre bude transformisana u Agenciju.

Ilić kaže da je država donela odluku o gašenju Direkcije za zemljotres jer obnova kuća oštećenih u mioničkom zemljotresu 1998. godine nije dala očekivane rezultate.

Nezvanične procene pokazuju da na području Kolubarskog okruga ima oko 1.000 kuća gde je neophodna hitna sanacija ili izgradnja. Vlasnici tih objekata ni 16 godina posle zemljotresa nisu dočekali da dobiju krov nad glavom, a takvih je najviše u mioničkoj opštini, gde je bio epicentar zemljotresa.

 

Jedan komentar na “Direkcija za zemljotres još uvek “na ledu”

  1. O toj Direkciji su trebali da raspravljaju državni istražni organi, ko ih štiti ima razloga.Predhodni direktor defektolog po struci, sada aktuelni direktor Gagradske direkcije žali se da mu vrata radnici ne zaključavaju kad idu sa posla, a hoće da gradi. U gradu gde defektolog je sve nema ničega.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *