četvrtak, 13. juna 2024.

Odloženo poskupljenje komunalija

Objavljeno: 17. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Po svemu sudeći, najavljeno poskupljenje vode, iznošenja smeća i pijačnih usluga biće odloženo do daljeg.  Vodovod i Vidrak su programima rada za ovu godinu predvideli od 1. aprila poskupljenje od 10 odsto, a Polet povećanje cena za pet odsto. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač je za „Patak“ objasnio da lokalni parlament mora da donese odluku o povećanju cena komunalnih usluga. „Naredna sednica će biti 16. ili 17. aprila, ali nove cene komunalnih usluga neće biti na toj sednici, tako da, ukoliko i bude poskupljenja, nove cene se mogu očekivati od 1. juna ili 1. jula“.

Voda bi trebalo da poskupi za 10 odsto za građane, dok će za privredu cena vode ostati nepromenjena. Cena vode u Valjevu nije menjana od leta 2012. godine.

Iznošenje smeća trebalo bi da bude skuplje za pet odsto za građane, a za pet odsto biće više cene pogrebnih usluga. „Vidrak“ je poslednji put menjao cene 2013. godine. Direktor Poleta Dragan Branković kaže da je planirano povećanje pijačnih usluga za pet odsto, što je manje u odnosu na druga JKP, ali će povećati planirane prihode na 34 miliona dinara, što je za 390.000 dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Dobra vest je da ove godine neće poskupeti grejanje. Direktor JKP „Toplana“ Dejan Filipović kaže da je cena grejanja poslednji put menjana u novembru 2013. godine i dodaje da zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalaze mnogi građani programom rada tog preduzeća za ovu godinu nije predviđeno povećanje cene grejanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *