subota, 20. aprila 2024.

Konačno preseljenje škole „Milovan Glišić“

Objavljeno: 30. avgusta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Tačno 19 godina od početka gradnje škola u Brđanima će, konačno, ovog septembra primiti prve đake. Nastava u novom školskom objektu počinje u ponedeljak, a među onima koji će sesti u đačke klupe je i 80 prvaka, dok je svečano otvaranje, u organizaciji gradske vlasti, najavljeno za 4. septembar.

„Preseljenje u novu školsku zgradu počelo je u junu, odmah nakon završetka nastavne godine. U novoj 2019/2020. godini nastava će se organizovati u 26 odeljenjaa, za 653 učenika u matičnoj školi i sa pet učenika u izdvojenom odeljenju u Donjoj Bukovici, uz dve grupe produženog boravka. Broj nastavnika odgovara broju odeljenja i učenika, tako da nema značajnih kadrovskih promena“, rekla je za nedeljnik „Napred“ direktorka Osnovne škole „Milovan Glišić” Nataša Badovinac.

U toj školi kažu da je nabavljena sva oprema i da ovaj školski objekat ima nova i savremena sredstva nastavnog rada. Škola u Brđanima ima 6.600 kvadrata. U suterenu i prizemlju je osam učionica za mlađe razrede, po dva kabineta za srpski jezik i matematiku, a u tom delu je i fiskulturni blok. Na prvom i drugom spratu nalazi se deset kabineta  za nastavu iz ostalih predmeta, dok su u potkrovlju su dve učionice za produženi boravak dece, kabinet za muzičko vaspitanje i kabinet za versku nastavu.

Izgradnja škole u Brđanima počela je 2000. godine. Iste godine radovi su prekinuti. Izgradnja je nastavljena 2003. i 2004, a godinu dana kasnije, zbog nedostatka para, radovi su konzervirani. Radovi na toj školi, posle višegodišnje pauze, nastavljeni su tek 2011. godine, ali se zbog nedostatka para, radovi na tom objektu od 5.000 kvadrata su se kasnije izvodili fazno. Otvaranje ove škole do sada je više puta najavljivano i odlagano, a od ponedeljka, po prvi put će se čuti školsko zvono u tom objektu, a đaci će napustiti staru školu i preći u moderan i savremeno opremljen novi školski objekat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *