nedelja, 21. aprila 2024.

Koncert Alekse Mirkovića

Objavljeno: 12. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Mladi Valjevac Aleksa Mirković, student Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu na odseku za harmoniku, održaće večeras u 20 časova solistički koncert na velikoj sceni Centra za kulturu. Bivši učenik Muzičke škole „Živorad Grbić“ Aleksa Mirković je višestruki pobednik međunarodnih takmičenja. Večerašnji koncert je uvertira pred takmičenje  “67. svetski trofej harmonike“, koje će biti održano od 23. do 29. oktobra u Francuskoj.

“Nastupiću na ovom važnom takmičenju u troetapnoj, seniorskoj kategoriji sa takmičarima iz celog sveta, starosti do 32 godine. I gost mog koncerta u Centru za kulturu u Valjevu Igor Filipović, moj kolega sa klase, kod profesorke Danijele Rakić, takodje se takmiči u kategoriji ’Nacionalni trofej’. Na repertoaru koncerta u Valjevu su dela baroknog perioda u transkripciji za harmoniku, kao i savremena originalna dela za harmoniku“,  kaže mladi Aleksa.

Ovaj talentovani Valjevac kaže da mu je ovo prvi solistički koncert u rodnom gradu. „Prethodno, nastupili smo majka, brat i ja kao ’Music family’ u okviru ’Tešnjarskih večeri’ 2015. godine, takodje pred Svetski trofej. S obzirom na to da je Grad Valjevo podržao moj odlazak na ovo najveće svetsko takmičenje, simbolično pripremne koncerte počinjem baš u Valjevu, u znak  zahvalnosti rodnom gradu“, rekao je Aleksa.

Aleksa Mirković je druga godina Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *