subota, 20. jula 2024.

Koncert Galine Đorđević u Modernoj Galeriji

Objavljeno: 27. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Muzička škola „Živorad Grbić“ i Moderna Galerija, u prelepom ambijentu Moderne Galerije ugostiće violinistkinju, nekadašnju učenicu valjevske muzičke škole, Galinu Đorđević.

Galina je još od malih nogu učestvovala na međunarodnim takmičenjima u Valjevu, Beogradu, Aranđelovcu, Šapcu, Senti i na Ubu, kao i u Temišvaru, i osvajala najviše nagrade. Po završetku srednje muzičke škole, odlučuje se da započne studije violine na Akademiji za muziku i dramu Geteborškog Univerziteta u Švedskoj, u klasi prof. Tobiasa Granma. Tokom studija u Švedskoj, imala je prilike da učestvuje na prestižnom Internacionalnom muzičkom tačmičenju u Štokholmu, aktivno je nastupala ne samo kao solo izvođač, već i kao član raznovrsnih kamernih ansambala i Simfonijskog orkestra Univerziteta. Diplomira u junu 2019. godine i upisuje Master studije na Univerzitetu Severne Dakote u Grand Forksu,u Americi, gde je u klasi čuvenog dr. Alehandra Draga.

Na koncertu u Modernoj Galeriji, koji počinje večeras u 19 sati, sa pijanistkinjom Milicom Prodanović, profesorkom MŠ „Živorad Grbić“ izvešće dela Baha, Vjenjavskog, Mendelsona i Grgina. Gost koncerta je Trio MiSS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *