utorak, 23. jula 2024.

Kreativnost na delu

Objavljeno: 27. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Učenici matičnih Osnovnih škola „Milan Rakić“ Mionica i „Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković i izdvojenih odeljenja su ovih dana učestvovali na više tematskih radionica, na kojima su imali priliku da pokažu svu svoju kreativnost.

Predstavnici Učeničkog parlamenta obe škole su organizovali radionice na temu „Stop nasilju“. Najpre se razgovaralo o različitim vidovima nasilja, a potom su đaci  izradili panoe sa porukama koje ukazuju na važnost ljubavi, drugarstva, poštovanja, tolerancije i uvažavanja različitosti. Prikazane su i prezentacije  “Stop vršnjačkom nasilju i kratki filmovi „Vršnjačko nasilje – šta je i kako se boriti protiv njega?“, „Ne gazite tuđe snove“ i „ Ne prljaj jezik – protiv verbalnog nasilja“.

Za učenike mlađih razreda su priređene likovne i literarne radionice na kojima su deca prikazala šta bi želela od Deda Mraza i izrađivala praznične čestitke koje će predstaviti na Novogodišnjem bazaru, dok su mionički prvačići u okviru projektne nastave priredili izložbu „Naša slovarica“, a na radionici „Kako vidim Vuka“ crtali velikana srpskog jezika, filologa i reformatora Vuka Stefanovića Karadžića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *