subota, 20. jula 2024.

Koncertni maraton na platou Muselimovog konaka

Objavljeno: 7. juna 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Povodom obeležavanja 70 godina postojanja, Muzička škola „Živorad Grbić“  večeras, od 17 do 21 čas, organizuje koncertni maraton  pod nazivom „Stvarnost koja peva“ na platou ispred  Muselimovog konaka.

Na koncertu će nastupiti preko 150 polaznika Muzičkog zabavišta i Pripremnog razreda matične škole i izdvojenih odeljenja iz Lajkovca, Mionice i Osečine u pratnji orkestra profesora škole, koji će izvesti  najpopularnija dela muzike pisane za decu i opusa narodnog stvaralaštva.

Kako je najavljeno, u 19 časova je planirana realizacija Velikog  koncerta škole, na kome će kompozicije klasične, tradicionalne, popularne i filmske muzike interpretirati preko 100 učesnika okupljenih u orkestrima, horovima i kamernim ansamblima škole.

Muzička škola u Valjevu osnovana je 1952. godine, kao prva  muzička škola u zapadnoj Srbiji, sa radom je počela 1954. godine, a od 1966. godine škola nosi ime Živorada Grbića kao institucija koja okuplja blizu 100 učenika.

Danas škola broji blizu 650 učenika u srednjoj muzičkoj školi i  na pet odseka i 11 instrumenata na nivou osnovnog  muzičkog obrazovanja u matičnoj valjevskoj školi, ali jednako uspešno i u izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

„Taj broj konstantno raste, škola je jedna od najuspešnijih obrazovnih institucija u gradu  i zemlji  čiji se kvalitet svake godine potvrđuje najvišim priznanjima na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Pored brojnih priznanja ostvarenih od strane učenika i nastavnika na takmičenjima republičkog i međunarodnog nivoa, škola se može pohvaliti i brojnim koncertnim aktivnostima“, navedeno je u saopštenju za javnost Muzičke škole „Živorad Grbić“.

U oktobru MŠ „Živorad Grbić“ će svečano obeležiti 70 godina muzičkog obrazovanja u Valjevu, a večerašnji koncert ispred Muselimovog konaka je jedan od programa koji predstavlja uvertiru u taj događaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *