ponedeljak, 24. juna 2024.

U vrtićima nema mesta za 372 mališana

Objavljeno: 6. juna 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Novi vrtić u VI školi, foto: Patak online
Novi vrtić u VI školi, foto: Patak online

VALJEVO- Ove godine za 372 mališana nema mesta u valjevskim vrtićima. Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ je podneto 797 zahteva roditelja koji su želeli da upišu dete u neki od valjevskih vrtića, međutim, mnogi od njih će morati da pronađu neko drugo rešenje, jer nema dovoljno mesta za svu prijavljenu decu.

Iako je bilo najavljeno da će u dva nova vrtića u nekadašnjoj VI školi biti upisano 470 mališana, od jeseni ima mesta samo za njih 83.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Predškolske ustanove u rešenju od 31. maja, na poslednjem konkursu, nerešena su 372 zahteva i to, kako je obrazloženo, zbog toga što je aplicirao veći broj dece u odnosu na broj dostupnih mesta, kao i usled nepotpune dokumentacije, dok se jedan broj zahteva odnosio na grupe za koje konkurs nije bio raspisan.

Od jeseni u obdaništima „Vidra“ će biti upisano 60 mališana, a u „Mali princ“ njih 49. u vrtiće „Palčica“, „Mihailo Stupar“ i „Kolibri“ biće upisano po 34 dece, u „Hajdi“ 33, „Naša radost“ 27, „Zvončić“ 26, „Bambi“ 25, „Pčelica“ 18 i „Bubamara“ 16.

U vrtić u Brankovini biće upisano 10 mališana, a u Valjevskoj Kamenici njih četvoro.

Predizborna obećanja

Aktuelna vlast je tokom kampanje za lokalne izbore otvorila tri nova vrtića u Valjevu, uz obećanje da će Valjevo rešiti višegodišnji problem, da će mesta u valjevskim vrtićima biti za svu decu i da više neće biti liste čekanja.

Krajem marta ove godine u nekadašnjoj VI školi su otvorena dva vrtića i tada je saopšteno da će u njima biti mesta za oko 500 mališana.

Otvaranje vrtića u VI školi, foto: Grad Valjevo

Kako je tada navedeno, u objektu „Mali princ“ biće realizovan celodnevni program i imaće devet grupa sa 200 upisane dece (na konkursu je upisano 49 dece). Na svečanosti je najavljeno da će u drugom objektu „Palčica“ biti celodnevni program, imaće 13 grupa i 270 upisane dece (upisano 34).

Dva dana pred održavanje lokalnih izbora održana je svečanost povodom otvaranja dograđenog dela vrtića „Bambi“, a čije radove je finansirala vojska SAD. Očekuje se da taj vrtić prve mališine primi do kraja godine.

2 komentara na “U vrtićima nema mesta za 372 mališana

 1. Zato što su od aprila od otvaranja Paličice i Malog Pringa primljena deca čiji roditelji ne rade.
  Deca dolaze u vrtic u 8 i vode ih roditelji kuci u 12 sati, zbog toga deca čiji roditelji rade i kojima je stvarno vrtic potreban ispaštaju.

  18

  0
 2. Naravno da nema mesta kada ima trideset posto dece kojima majke ne rade ali su preko veze upisale decu a deca su više kući nego u obdaništu.Tamo odu samo s vremena na vreme.A naši predstavnici grada izađu i samo prodaju narodu maglu u šta taj isti narod veruje.Moje dete kao četvrto po redu je odbijeno,pa me živo zanima koji to uslov mi nismo ispunili.Ali ako ne prođe u drugom krugu,lično ću dete odvesti kod gospodina gradonačelnika da je čuva dok sam na poslu.Kod nas je zakon samo na papiru u praksi ničega nema.Jer da opstane pošten građanin ne može od ljigavaca,lopova i prevaranata.

  8

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *