petak, 24. maja 2024.

Konkurs za 1.000 „petničara“

Objavljeno: 25. novembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Istraživačka stanica Petnica raspisala je konkurs za prijavljivanje za programe u 2015. godini. Sledeće godine šansu da prve korake u nauci naprave u Petnici imaće više od 1.000 srednjoškolaca. Na konkurs mogu da se javi đaci srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Prijavljivanje za naučno-obrazovne programe u Petnici, koji će biti realizovani tokom naredne godine, traje do 7. decembra.

Rukovodilac u Istraživačkoj stanici Petnica Nikola Božić kaže da je želja te ustanove da prepozna motivisane i zainteresovane srednjoškolce. „ Oni ne moraju imati najbolje ocene, ili biti takmičari, ali ako vole nauku, i već sami pokušavaju naukom da se bave kod kuće, onda je Petnica za njih pravo mesto. Dovoljno je da nam svoja interesovanja i dosadašnje aktivnosti dobro predstave i istaknu se među svim ostalim prijavljenim kandidatima, i postaće polaznici naših programa“,  naveo je Božić.

Sa više od 1.000 srednjoškolaca iz Srbije i jo četiri države  iz regiona u Istraživačkoj stanici Petnica tokom iduće godine radiće najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji, a prve petničke korake srednjoškolci će imati priliku da naprave na najmodernijoj opremi.  Prijavu za programe zainteresovani srednjoškolci mogu da skinuti sa sajta Istraživačke stanice Petnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *