četvrtak, 22. februara 2024.

Konkurs za vatrogasce-spasioce

Objavljeno: 5. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica, na koji zainteresovani mogu da se prijave do 20. marta. Pravo učešća na konkursu ima lice koja ispunjava sledeće uslove: da je državljanin Republike Srbije, da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da ima završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije i da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti

Kako se navodi u saopštenju, na konkurs mogu da se jave i osobe koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a koje nisu položile vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliži uslovi konkursa su objavljeni na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *