petak, 23. februara 2024.

Kovač: Anomalije će ispraviti Gradsko veće

Objavljeno: 6. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nedelju dana posle usvajanja odluku o izdavanju ski staze na Divčibara, pod uslovima koji su uzburkali javnost, a na čije propuste je ukazao odbornik SPS i bivši direktor „Valisa“ Milorad Minić, niko od čelnika se zvanično nije oglasio. Minić je rekao da u odluci o zakupu jedino nije sporna visina zakupa, dok su svi ostali uslovi krajnje sumnjivi i da navode da su uslovi već unapred dogovoreni sa potencijalnim zakupcem.

Prvi čovek grada Stanko Terzić, po ustaljenoj praksi, nije bio dostupan za valjevske novinare, dok je njegov pomoćnik Milorad Ilić prvo pristao na razgovor, a potom nije odgovarao na naše pozive. Na razgovor je pristao zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, koji kaže da ovo nije prva usvojena odluka „ sa anomalijama“ i dodaje da će ono što nije dobro ispraviti Gradsko veće.

Ostaje nejasno kako odluka Gradskog veća može biti „starija“ od odluke koju su usvojili odbornici Skupštine grada. Kovač potvrđuje da ima zainteresovanih zakupaca za ski stazu na Divčibarama, a na naše pitanje da li to upravo ukazuje da se uslovi za izdavanje prave po željama potencijalnih zakupaca, Kovač kaže da bi, ako se gleda iz tog ugla, to moglo da se tumači na taj način.

Ostaje otvoreno pitanje čelnicima Valjeva zbog čega ranije nisu doneli odluku o izdavanju ski staze, već su takvu odluku doneli tek u septembru, kada bi, praktično, već trebalo da počnu pripremni radovi na ski stazi. To sve navodi na zaključak da, iako ove godine Grad izda ski stazu, zakupac neće imati vremena za njenu pripremu. Ukoliko staza ne bude izdata ove godine, male su šanse da „Valis“ obavi neophodne pripreme, jer volju za to nisu imali ni prošle godine.

Prvi čovek te ustanove Aleksandar Mijailović je tada prvo rekao da su od pripreme staze odustali jer po dugoročnoj prognozi tokom prošle zime nisu bile predviđene veće padavine, zanemarujući činjenicu da dugoročne prognoze nisu pouzdane. On je na kraju, ipak, priznao da su već po završetku letnje sezone u Petnici, zbog nedostatka para i ljudi, odlučili da prošle sezone ne pokreću skijalište na Divčibarama. Inače, tokom prošle zime na Divčibarama je bilo i do pola metra snega.

Jedan komentar na “Kovač: Anomalije će ispraviti Gradsko veće

  1. Aman ljudi, onog Minića retko poštenog čoveka Poćuta je terorisao odavno i to je opšte poznata stvar. Da ne bi Nidže Minić da čovek digne glas ćutali bi svi ti SPS mufluzi i poltron mufljuščići do sudnjega dana! I sad izleće ovaj Kovač da se po ko zna koji put isklizava po kaljuzi koju su njegovi koalicioni SPS Drugovi napravili? Pa dokle bre čoveče da se glupira i kompromituje? Kako se ne upita a što to ćute Stanko i Kaplar? Prevejani su to likovi. S jedne strane razrađeni korumpirani likovi a s druge ovakvi poput Kovača koji bi da vade fleke tuđih flekavih poteza! E moj Kovače, ako ćeš posle toga u SPS, kreni sad odmah jer sa LDP-om ti blago meni odavno veze nemaš!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *