utorak, 28. maja 2024.

Kovač: Plate u “Kolubari” moraju biti smanjene

Objavljeno: 8. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Plate u JP “Kolubara” su nedopustivo visoke i one moraju biti usklađene sa plata u drugim gradskim preduzećima, poput Gradske direkcije. To je poručio zamenik gradonačelnika Žarko Kovač na sednici Gradskog veća na kojoj se raspravljalo o radu “Kolubare” u prošloj godini. Kako je Radio Patak prošle sedmice objavio, zaposleni u tom preduzeću su prošle godine bili najplaćeniji od svih zaposlenih u javnim preduzećima, čiji je osnivač lokalna samouprava. Od svih troškova JP „Kolubare“ najviše novca odlazi za plate 18 zaposlenih i za te namene je u prošloj godini izdvojeno 18,8 miliona dinara.

Najniša plata u JP „Kolubara“ je bila 36.000 dinara, a najviše je prošle godine zarađivao direktor Miodrag Marković (SPS), čija je plata bila 93.000 dinara. Zaposleni sa fakultetom zarađivali su 76.000 dinara i imali su veće plate od pojedinih direktora u drugim javnim preduzećima, čiji je osnivač Grad. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da plate u tom preduzeću moraju biti smanjene i da inženjeri u “Kolubari” ne mogu imati veće plate od inženjera u Gradskoj direkciji.

Direktor JP “Kolubara” Miodrag Marković je odgovorio da su već u ovoj godini smanjene plate u odnosu na prošlu. Marković kaže da su u ovoj godini ukinute đačke i studentske stipendije za decu zaposlenih, zatim jubilarne nagrade, reprezentacija i dnevnice.

Međutim, Marković je za “Patak” potvrdio da je u tom preduzeću sada najniža plata 39.200 dinara i toliko mesečno zarađuju zaposleni sa srednjom školom. KV radnici imaju platu od čak 43.000 dinara, zaposleni sa fakultetom sada primaju 65.000 dinara, dok je direktorka plata u odnosu na prošlogodišnju smanjena sa 93.000 na 87.000 dinara.

2 komentara na “Kovač: Plate u “Kolubari” moraju biti smanjene

  1. Ovo je uvreda za inteligenciju! Gde je bio sve ovo vreme Kovač da nam ovu pamet saopšti? Gde je Stanko Terzić? Pitam se i kako li se Poćuta ovoliko suzdržavao dok su njegovi SPS_rotari Drugovi u drugom javnom preduzeću imali veće plate od njegove? Pitam se pitam. šta li se to zbiva u leglu SPS- a kad malo-malo, a oni pošalju ovog iz LDP da opali packe onim drugim Drugovima dok oni Prvi Vremešni Drugovi ćute? Da li im je „poštenje“ navrlo jer ih je zakon debelo priklještio? Biće da je ovo poslednje pa svako svoju g….u štiti!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *