utorak, 21. maja 2024.

Krao eksploziv iz fabrike, pa se vratio na posao

Objavljeno: 19. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Radnik valjevskog „Krušika“ Z.M. (40), koji je osumnjičen za krađu eksploziva iz te vojne fabrike, pojavio se na svom radnom mestu, iako se protiv njega vodi postupak za teško krivično delo. Tom radniku, koji je prošle godine bio uhapšen i pritvoren, je odmah uručeno upozorenje pred otkaz, a nakon toga će sa njim biti raskinut radni odnos u „Krušiku“.

„Situacija jeste apsurdnam ali je zapravo sve u skladu sa važećim zakonima. Z.M. je pušten da se brani sa slobode, a pošto je u stalnom radnom odnosu došao je na posao. Odmah mu je u skladu sa Zakonom o radu uručeno upozorenje pored otkaz i nakon isteka zakonskog roka taj otkaz će mu biti uručen. Da je drugačije bilo urađeno, njegova prava iz radnog odnosa bila bi povređena i mogao bi da tuži ’Krušik’ . Što se tiče drugog radnika, koji je bio uhapšen, on je bio zaposlen na određeno vreme i ugovor o radu mu je u međuvremenu istekao“, kažu u upravi vojne fabrike.

Početkom decembra prošle godine Z.M. je uhapšen zajedno sa kolegom G.M. (36), kada je u automobilu 11,3 kilograma TNT-a, koji je, kako se pretpostavlja, ukraden iz pogona „Krušika“. Više tužilaštvo u Valjevu je protiv njih podiglo optužnicu za proneveru, nedozovoljeno držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija, koja, međutim, još nije potvrđena. Oni su krajem decembra prošle godine pušteni da se brane sa slobode. Pred novu godinu im je ukinut pritvor, pa se u nastavku procesa obojica brane sa slobode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *