utorak, 5. marta 2024.

Voda za pet mioničkih sela

Objavljeno: 19. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U mioničkom kraju su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže za sela Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i deo Radobića. Projekat izgradnje podrazumeva postavljanje cevovoda u dužini od 13,3 kilometra, zatim izgradnju rezervoara “Bela Stena“ u Šušeoci, “Vis“ u Đurđevcu i “Jakšinac“ u Sankoviću, kao i izgradnju crpnih stanica “Šušeoka“ i “Đurđevac“. Vrednost ovih radova je 80,4 miliona dinara i finansiraju se preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Radovi, koje izvodi valjevsko preduzeće “Elektrovolt“ biće završeni u roku od pola godine.

Radove je obišao predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković koji je rekao da će izgradnjom ove vodovodne mreže, čije je snabdevanje planirano sa regionalnog vodozahvata “Stubo-Rovni“, biti rešen dugogodišnji problem vodosnabdevanja za oko 1.200 stanovnika pet mioničkih sela.

“Mionica je prva opština koja će dobiti vodu iz regionalnog vodozahvata ‘Stubo-Rovni’’, a voda će u domaćinstva u selima Šušeoka, Đurđevac, Sanković, Klašnić i u delu Radobića iz akumulacije stići sa izvoda u Lukavcu. Nakon planirane izgradnje šest kilometara duge deonice cevovoda Divci-Mionica obezbediće se snabdevanje iz sistema ‘Stubo-Rovni’ i za sva ostala naselja, čime ćemo trajno rešiti problem vodosnabdevanja građana opštine Mionica”, naveo je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *