utorak, 25. juna 2024.

Krčmarci spremili najbolje čvarke na „Čvarkijadi“

Objavljeno: 10. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ekipa „Etno selo Krčmar“ po oceni žirija spremila je najbolje „duvan“ čvarke na ovogodišnjem, 11. po redu Festivalu posvećenom ovom specijalitetu valjevskog kraja. Rekordne 82 ekipa mesara iz celog Kolubarskog okruga, te njihovi gosti iz Bjelovara, Banja Luke i Zrenjanina, predstavili su se na masovno posećenoj „Čvarkijadi“, održanoj na keju Kolubare u centru Valjeva.

Najbolje „duvan“ čvarke, koji se već dva veka pripremaju po jedinstvenoj proceduri i zaštićeni su kao brend valjevskog kraja, napravila je ekipa „Etno selo Krčmar“, kojima je pripala i nagrada od 15.000 dinara. Drugo mesto osvojila je ekipa mesare „Biftek“, dok je treća bila pečenjara „Kod Jove“, prenosi Blic.

Za najiskusnijeg majstora u spravljanju „duvan“ čvaraka žiri je proglasio Dejana Lepojevića, najbolji početnik su ekipe „Zolf“ i „Veseli Sremci“, najbolji „veslač“ ove godine je iz ekipe mesare „Patak“, dok je zvanje najveselijih ranijaša ponela ekipa pod nazivom „Prvi čvarak“.

Prodajna cena „duvan“ čvaraka na ovogodišnjem festivalu bila je 1.000 dinara kilogram.

 

Foto: Dragan Krunić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *