ponedeljak, 24. juna 2024.

Kroz smetove stigli do zavejanog bolesnika

Objavljeno: 14. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U akciji spasavanja, koja je trajala četiri sata, kroz neprohodne puteve u valjevskom selu Brezovice, lekari Hitne pomoći, uz pomoć valjevskih vatrogasaca, uspeli su da stignu do Momira Milićevića (87) iz tog sela, da mu ukažu lekarsku pomoć i prevezu ga do valjevske bolnice. Put do Milićevićeve kuće je zbog velikih snežnih nanosa bio neprohodan za motorna vozila, pa su lekari valjevske Hitne pomoći u pomoć pozvali specijalni tim vatrogasaca-spasilaca, koji su do zavejanog bolesnika došli uz pomoć specijalnog vozila.

„Spasilački timovi se terenskim vozilom došli do Mravinjaca, a do pacijenta su stigli specijalnim vozilom ’polaris’. Nakon ukazane lekarske pomoći u kući obolelog, lekar specijalista urgentne medicine dr Jelena Madžarević je odlučila da pacijent mora hitno da bude prebačen do valjevske bolnice na dalje medicinsko zbrinjavanje. U izuzetno teškim uslovima, kroz neprohodna područja, izvršen je transport obolelog do vozila Hitne pomoći, a potom je prevezen do valjevske bolnice. Akcija spasavanja je trajala 180 minuta“, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

U ekipi Hitne pomoći, pored dr Jelene Madžarević, bili su medicinski tehničar Marija Davidović i vozač Željko Plamenac, dok su u spasilačkom timu Vatrogasno-spasilačkog bataljona bili Bora Stojanović, Milorad Gavrilović, Nenad Nenadović i Nenad Todorović.

 

2 komentara na “Kroz smetove stigli do zavejanog bolesnika

  1. Dokaz da je potrebna gorska sluzba .dr Jelena Madzarevic nije specijalista , mozda je trebala da bude specijalista ginekolog ali nesto zaskripa.

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *