petak, 12. aprila 2024.

Krušik donirao bolničku opremu vrednu 100.000 evra

Objavljeno: 15. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vojna fabrika “Krušik” donirala je valjevskoj bolnici opremu za operacione sale vrednu 100.000 evra! “Krušik” je među najvećim donatorima bolnice u Valjevu, jer je samo u poslednjih nekoliko godina više puta pomagao u nabavci i popravci bolničke opreme, među kojima je i mamograf, za koji je izdvojeno oko 40.000 evra. Kako je najavljeno, “Krušik” će nabaviti i savremeni ultrazvuk za službu ginekologije, vredan oko 70.000 evra. Direktor valjevske bolnice Zoran Đurić kaže da je poslednja donacija veoma važna, jer se radi o opremi za operacione sale.

“Ova donacija podrazumeva operacionu lampu i satelit led tehnologije, koji je instaliran u ortopedskoj operacionoj sali, zatim elektrohirurški nož poslednje generacije, koji će se koristiti u laparoskopiji, ali i u otvorenoj hirurgiji, a nabavljen je i pokretni rentgen sa C lukom koji se koristiti u hirurgiji i ortopediji. U okviru ove donacije su i dodaci za stolove koji su postavljeni u drugim salama, a bili su neophodni. Izražavamo veliku zahvalnost ’Krušik’ zbog ovih izuzetno značajnih uređaja kojima se kvalitet operativnih zahvata podiže na još jedan nivo u našoj ustanovi. Druga značajna donacija koja nas očekuje, a imamo načelno dogovor sa ’Krušik’, odnosi se na ultrazvučni aparat 4D za službu ginekologije, vrednosti oko osam miliona dinara. Korporacija ’Krušik’ i direktor su dali odobrenje i oni će nabaviti taj uređaj“, rekao je dr Đurić.

Dr Zoran Đurić

Samo u protekle dve godine u valjevsku bolnicu su stigle donacije vredne oko 400.000 evra. Zahvaljujući našem fudbaleru Matiji Nastasiću renovirano je dečje odeljenje valjevske bolnice, koje je bilo pravo ruglo. Pored toga, brojne firme obezbedile su medicinske aparate potrebne za rad. Jasno je da valjevske firme i pojedinci prepoznaju značaj bolnice i da su spremni da pomognu, međutim, stiče se utisak da su država, odnosno Ministarstvo zdravlja, „zaboravili“ na Valjevo i valjevsku bolnicu, jer je, očigledno, da se do bolničke opreme dolazi uz pomoć donatora, a ne države, koja je dužna da građanima omogući kvalitetno zdravstveno osiguranje, a njega nema bez odgovarajuće medicinske opreme.

 

Jedan komentar na “Krušik donirao bolničku opremu vrednu 100.000 evra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *