petak, 24. maja 2024.

Krušik: Neosnovane optužbe bivše radnice

Objavljeno: 5. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Povodom optužbi koje je na račun vojne fabrike „Krušik“ iznela bivša radnica Olivera Ješić, kojoj nije produžen ugovor o radu koji je istekao, iz „Krušika“ su se oglasili saopštenjem za javnost, u kojem navode da su optužbe bivše radnice neosnovane, te da je ista više puta prekršila radne obaveze.

Imenovana je svojim radom i odnosom prema radu u više navrata prekršila radnu obavezu. Obavljajući nesavesno i neodgovorno poslove na kojima je bila angažovana, neodgovorno koristeći sredstva rada i nepoštujući organizaciju rada i poslovanja, često je kršila obaveze iz ugovornog i radnog odnosa i ulazila u sukobe sa kolegama i rukovodiocima. I pored ukazivanja na učinjene propuste, rukovodstvo joj je izlazilo u susret i pružalo šansu da koriguje ponašanje uvažavajući status u kome se nalazi. Premeštana je iz jednog u drugi sektor i sa jednog na drugo radno mesto. Čak i sama promena radnog ambijenta, upozorenja i ukazivanja rukovodilaca nisu uticala da imenovana koriguje svoje ponašanje. Samo po osnovu bolovanja u prethodne tri godine bila je odsutna 1.472 sata, od toga 752 sata u 2019. godini“, navodi se u saopštenju za javnost „Krušika“.

U „Krušiku“ navode da bi ovakve i slične pojave bile minimizirane usmereni su napori ka formiranju jake i stabilne, tržišno orijentisane i socijalno odgovorne kompanije.

„To nikako ne znači i socijalne kompanije u kojoj je narušena radna disciplina i elementarna ekonomska logika. Očito je mnogo prepreka na tom putu. Jedna od njih je i negativna kampanja koju intenzivno vode pomenuti mediji, i neretko, koriste ’Krušik’ kao poligon za obračun sa neistomišljenicima. Zato ih najiskrenije molimo da, ukoliko žele dobro ’Krušiku’, prestanu sa plasiranjem neistinitih i drugih sadržaja koji kompromituju ’Krušik’. Isto tako, molimo ih da nam otvoreno ukažu na bilo koji aspekt socijalne dimenzije koji je u njihovim kompanijama bolje uređen nego u ’Krušiku’. HK ’Krušik’ će to umeti da ceni, i čvrsto smo uvereni, vrlo efikasno implementira u svoju poslovnu politiku“, stoji u saopštenju za javnost valjevske vojne fabrike.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *