četvrtak, 29. februara 2024.

Uhapšeni sudski izvršitelji

Objavljeno: 5. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pripadnici beogradske policije uhapsili su pet osoba, od kojih su četvoro javni izvršitelji, zbog sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara, prenosi agencija Beta.

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G.B.(49), D.J.(60), S.V.(49) i S.P.(49) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z.P.(48) koji se tereti da je izvršio krivična dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine, fingirali sprovođenje izvršnog postupka. Кako se sumnja, oni su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z.P, na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, postoji i sumnja da je G.B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine, novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka, zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda. Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio izvršne poverioce za 119.250 dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

2 komentara na “Uhapšeni sudski izvršitelji

  1. Kakva zloupotreba službenog položaja ako je svaki nalog za isplatu potpisao sudija??? Gde su sudije na spisku uhapšenih, zašto njih nema? Nešto ste zabrljali, gospodo iz Valjevskog suda, malo ste se prekombinovali! Ovi će da izađu iz svega čisti i bez kazne, samo ćete ih provući kroz blato da zamažete oči javnosti! Naplatiće nepravdu našim parama, a sudeije-nikom ništa! Dajte prave krivce, ako postoje!

    20

    4
  2. IZVRŠITELJI SU NAJ VEĆE ZLO KOJE JE IKAD ZADESILO OVAJ JADNI NAROD. Izmislila ih je prethodna vlast kako bi se jos malo obogatila. Zasto jos uvek opstaju, nije nam jasno. Treba pohapsiti i 90% Beogradskih izvrsitelja jer su oni naj gori. Mnoge su u crno zavili a oni postali naj bogatiji u Srbiji.

    8

    7

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *