četvrtak, 18. aprila 2024.

Krušik: Niko još nije otpušten, doneta je odluka o rešavanju viška zaposlenih

Objavljeno: 2. februara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Krušik, foto: Patak online
Krušik, foto: Patak online

VALJEVO-  Nakon što je ASNS saopštio da „Krušik“ otpušta 73 radnika i nakon što su tu informaciju objavili pojedini mediji, saopštenjem za javnost oglasilo se rukovodstvo vojne fabrike „Krušik“, kako navode, sa ciljem kako bi još jedan u nizu slučajeva dobio na objektivnosti i istinitosti.

U saopštenju navode da informacija koja je u medijima objavljena nije zasnovana ni na jednoj relevantnoj činjenici niti dokazu.

„ Apsolutno je neistinit navod da je 31. januara bilo ko od zaposlenih otpušten. Naime, nesporno je da je na nivou fabrike doneta Odluka o organizacionim promenama i Predlog programa rešavanja viška zaposlenih. Posebno ukazujemo na činjenicu da je postupak rešavanja viška zaposlenih započet u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom i da je svaki korak u predstojećem procesu isplaniran u najboljem interesu svih učesnika. Upravo iz navedenih razloga vlada isključivo princip profesionalnosti i objektivnosti uz visok nivo društveno odgovornog i socijalnog postupanja. U skladu sa tim, celokupan proces koji je najavljen biće realizovan uskom saradnjom i aktivnim učestvovanjem Nacionalne službe za zapošljavanje. Uz pomoć NSZ, svako lice će u vrlo kratkom roku, na bazi svojih kompetencija, dobiti priliku za zaposlenje kod drugog poslodavca na teritoriji Valjeva“, navodi „Krušik“.

Kako se navodi, odluka o raspodeli radne snage može biti rezultat strategije optimizacije poslovanja kako bi se iskoristili resursi na najefikasniji način i osiguralo održavanje konkurentnosti kompanije.

„Ova odluka doneta je u skladu sa poslovnom politikom i održivošću fabrike „Krušik“. Kao kompanija koja teži održavanju svoje tradicije i postojanja, kao i povratku na zasluženo mesto u industriji, neophodno je da fabrika održi optimalan broj zaposlenih koji su voljni i sposobni da doprinesu njenom uspehu“, navodi „Krušik“.

U saopštenju se dodaje da bi trebalo da postave isto pitanje kao pre nekoliko meseci – kome smeta stabilan, društveno odgovoran, uređen i profitabilan Krušik?

„Najnoviji tekst ima samo jedan cilj, ponovno širenje laži i destabilizacija Krušika. A evo šta je prava istina – rukovodstvo Krušika se u prethodnom periodu maksimalno borilo da obezbedi posao za svoje zaposlene, da se reši nasleđenih dugova i loše reputacije, da poveća realizaciju, da obezbedi bolje uslove za svoje zaposlene, da obezbedi sredstva za nove investicije… U svemu tome, Krušik je uspeo. Novo ugovaranje u 2022. i 2023. godini je na rekordnom nivou, realizacija u protekloj godini je blizu najveće ikad ostvarene realizacije, dug prema dobavljačima je drastično smanjen, kreditne obaveze se redovno izmiruju, zarade ne kasne niti jedan jedini dan. Sve to govori da je Krušik istinski na putu revitalizacije i stvaranja održivog poslovnog sistema koji će biti sposoban da odoleva konkurentima i tendencijama na svetskom tržištu“, saopštio je „Krušik“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *