četvrtak, 13. juna 2024.

„Krušik“ otvara još 130 novih radnih mesta

Objavljeno: 21. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski „Krušik“ za prvih šest meseci ove godine povećao je proizvodnju za čak 61 odsto u odnosu na isti period prošle godine! Uz povećanje proizvodnje došlo je do povećanja i broja radnika, tako da vojna fabrika sada zapošljava skoro 1.900 radnika i jedna je od fabrika sa najvećim brojem radnika u Kolubarskom okrugu. Do kraja ove godine u vojnoj fabrici trebalo bi da dobije 130 radnika. Direktor „Krušika“ Mladen Petković kaže da podatak da je fabrika za prvih šest meseci značajno povećala proizvodnju veoma ohrabruje, a svi pokazatelji ukazuju na to da će ovu godinu „Krušik“ završiti sa ukupnim prihodom od preko četiri milijarde dinara.

„U prošloj godini ukupan prihod je bio 3,2 milijarde dinara, a dosadašnji rezultati rada ukazuju na to da ćemo ove godine biti još uspešniji. Do sada imamo potpisane ugovore vredne 250 miliona dolara, a to znači obezbeđen posao za ovu i narednu godinu“, rekao je Petković.

Najviše proizvoda iz valjevske vojne fabrike završi u Saudijskoj Arabiji. Zbog povećanog obima posla samo u protekle dve godine posao u vojnoj fabrici je dobilo oko 700 radnika, tako da „Krušik“ ima 1.870 zaposlenih. Prosečna plata je 46.000 dinara i veća je od proseka u Srbiji. Plate su redovne, a „Krušik“, posle dužeg perioda, na vreme izmiruje sve svoje obaveze prema državi, komunalnim preduzećima i dobavljačima.

„ Očekujem da do kraja ove godine u ’Krušiku’  bude 2.000 zaposlenih, a da u naredne četiri godine posao dobio još oko 500 radnika“, rekao je Petković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *