petak, 14. juna 2024.

Krušik proširuje proizvodne kapacitete

Objavljeno: 17. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj vojnoj fabrici „Krušik“ i ove godine, kao i u prethodne tri, planirano je proširenje proizvodnih kapaciteta odbrambene industrije. U „Krušiku“ navode da je počela izgradnja objekta za laboraciju raketnog programa. „Zbog povećane potražnje ovih proizvoda na međunarodnom i domaćem tržištu prinuđeni smo da do kraja ove i početka sledeće godine proširimo kapacitete, to podrazumeva izgradnju nove hale i nabavku opreme za laboraciju raketnog programa“, navedeno je na sajtu „Krušika“.

Valjevski „Krušik“ završio je prošlu godinu sa rekordnom proizvodnjom u poslednjih 79 godina, koliko ova vojna fabrika postoji. Iako mnogi nisu verovali da „Krušik“ može da „prestigne“ poslovne rezultate iz „zlatnih“ osamdesetih godina prošlog veka, to se dogodilo u 2017. godini, koja je bila više nego uspešna za valjevsku Holding korporaciju, koja u ovom trenutku zapošljava preko 2.500 radnika. Direktor valjevskog „Krušika“ Mladen Petković kaže za portal „Patak online“ da u ovoj godini imaju ugovorene poslove, koji bi, ako bude sve teklo po planu, mogli da nadmaše poslovne reultate iz rekordne 2017. godine.

„Krušik je u prošloj godini realizovao proizvodnju od 97,6 miliona dolara. U prošloj godini izvoz je povećan za 100 odsto u odnosu na 2016. godinu. U ovoj godini najveći ugovori se odnose na projektile 107 mm, a u narednih 20 meseci očekujemo da ćemo isporučivati najmanje 1.000 komada mesečno“, rekao je Petković.

U prošloj godini je zaokružena tehnologija za proizvodnju komora raketnih motora, što je bio jedan od glavnih poslovnih prioriteta „Krušika“. Tako će valjevska vojna fabrika, zajedno sa fabrikama iz grupacije „Odbrambene industrije Srbije“ i sa preduzećem „Jugoimport SDPR“, ubuduće proizvoditi i vođene i nevođene raketne projektile poboljšanih performansi, među kojima su rakete „Jerina“ i „Jerina dva“. Reč je o vođenim projektilima velikog dometa.

U vojnoj fabrici trenutno radi 2.500 ljudi.

 

4 komentara na “Krušik proširuje proizvodne kapacitete

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *