petak, 23. februara 2024.

Počeo upis u ubskim vrtićima

Objavljeno: 16. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Do kraja aprila traje upis dece u Predškolsku ustanovu „Ub“. Kako je saopšteno, roditelji decu mogu da upišu svakoga dana, od 8 do 12 časova, do 30. aprila. Da bi upisali dete u vrtić, pored kopije izvoda iz matične knjige rođenih i dokaza o prebivalištu, roditeljima je potreban dokaz da su u radnom odnosu ili su po nekom drugom osnovu radno angažovani. Direktorka Predškolske ustanove „Ub“ Gordana Marković kaže za portal Patak online da ove godine u jaslicama ima 53 mesta, u mlađim grupama 10, srednjim grupama osam, a u starijim grupama četiri slobodna mesta za upis ubskih mališana.

Uskoro Ub dobija novi vrtić

Ub bi do kraja ove godine trebalo da dobije još jedan vrtić. Predsednik ubske opštine Darko Glišić kaže da je tender za izgradnju novog obdaništa raspisan, a radovi bi trebalo da počnu tokom ovog meseca. Država je za novi ubski vrtić obezbedila oko dva miliona evra.

„Izgradnja novog vrtića počeće na prostoru gde je ranije bila policijska stanica. Montažni objekti su porušeni, taj prostor je spreman da već u aprilu počne izgradnja novog vrtića“, rekao je Glišić. Novo obdanište ispunjavaće sve najmodernije i najviše standarde za boravak dece. Glišić kaže da će novi objekat biti veći od postojećeg ubskog obdaništa.

„Naša ideja je bila da ne pravimo vrtić za onoliko mesto koliko nam sada nedostaje. Namera nam je da izgradimo vrtić sa što većim kapacitetima, jer se nadamo da ćemo u godinama pred nama imati više dece. Mi sada imamo oko 100 mališana koji čekaju na upis u vrtić, a postojeće obdanište je prebukirano, jer smo zbog velikog broja dece bili prinuđeni da kancelarije pretvaramo u sobe za boravak dece“, kaže Glišić.

U ubskoj opštini kažu da bi radovi na izgradnji novog vrtića trebalo da budu završeni do kraja godine, a da bi u narednoj godini vrtić trebalo da bude opremljen i spreman za boravak mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *