petak, 23. februara 2024.

Krušik ugovorio nove poslove na međunarodnom sajmu naoružanja

Objavljeno: 6. oktobra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: HK "Krušik"

VALJEVO- Vojna fabrika „Krušik“ bila je među 150 domaćih i stranih izlagača na 11. međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“. Kako je navedeno na sajtu vojne fabrike, među domaćim izlagačima, u centralnoj hali sajma, svoje proizvode je izlagao i „Krušik“, koji je ugovorio novi posao sa kineskom kompanijom.

Foto: HK „Krušik“

„Tokom sajma, štand Krušika posetio je veliki broj domaćih i stranih poslovnih delegacija, 32 vojne i ministarske delegacije i održan je značajan broj sastanaka sa rukovodstvom HK Krušik. Cilj učešća na ovom sajmu bio je predstavljanje inovacija u proizvodnom programu, utvrđivanje postojećih i uspostavljanje novih poslovnih kontakata i podrška razvoju i jačanju Odbrambene industrije Srbije.

Prvog dana sajma, modernizovani štand HK Krušik posetio je Christopher Robert Hill, američki diplomata i ambasador SAD-a u Srbiji, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, kao i brojne diplomatske delegacije.

Foto: HK „Krušik“

Jedan od bitnijih događaja za HK Krušik bio je sastanak sa kineskom kompanijom NORINCO i tom prilikom zaključen je ugovor za isporuku materijala od strateškog značaja za našu proizvodnju“, navedeno je na sajtu vojne fabrike.

Tokom sajma održan je i panel o savremenim trendovima u odbrambenoj industriji, na kome se valjevska kompanija predstavila prezentacijom KRUŠIK Valjevo – na putu ka industriji 4.0.

Kako je navedeno, ključne teme su postavljanje solarne elektrane i korišćenje izvora geotermalnih voda, kao i rešenja za povećanja bezbednosti, kvaliteta i produkcije uvođenjem robotskih ruku i projekat na kome se trenutno radi, a to je rešavanje robotskog zavarivanja u saradnji sa Mašinskim fakultetom u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *