utorak, 25. juna 2024.

Lajkovačkom Domu zdravlja donirana dva vozila

Objavljeno: 1. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- U Dom zdravlja Lajkovac stigla je vredna donacija Ministarstva zdravlja, a to su sanitet i kombi putničko vozilo, čija je vrednost oko 10 miliona dinara.

Do kraja jula će preko Ministarstva zdravlja stići i digitalni rendgen, u okviru Programa Svetske banke brzog odgovora na kovid 19.

Direktorka Doma zdravlja u Lajkovcu dr Jovana Radovanović rekla je da će drugo vozilo biti iskorišćeno za prevoz pacijenata na dijalizu u Opštu bolnicu Valjevo.

„U opštini Lajkovac imamo dosta pacijenata koji se dijaliziraju, između 15 i 20. Transportno vozilo koje smo dobili od Ministarstva zadovoljava naše potrebe, jer ima sedam sedišta pa ćemo moći da vozimo pacijente u jednoj smeni, a do sada smo to radili u dve smene. Kao donacija Ministarstva uskoro bi trebalo da stigne i novi digitalni rendgen najnovije generacije. Prošle nedelje je bila komisija iz Ministarstva zdravlja i potvrdila da zadovoljavamo sve uslove za instalaciju rendgena, što očekujemo da bude do kraja jula. Krajem godine naš lekar se vraća sa specijalizacije iz radiologije, što je još jedna dobra vest i za pacijente i za Dom zdravlja Lajkovac“, rekla je dr Radovanović.

Dom Zdravlja Lajkovac sada u svom voznom parku ima pet sanitetskih vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *