nedelja, 21. jula 2024.

Ljajić: „Divčibare četvrti planinski turistički centar“

Objavljeno: 4. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ministar trgovine Rasim Ljajić radnu 2018. godinu počeo je obilasnom Divčibara, objašnjavajući da njegovo ministarstvo kreće u obilazak glavnih turističkih centara Srbije sa ciljm da čuje kakvi su im planovi i da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture.

Počevši od vodeće turističke destinacije valjevskog kraja, Ljajić je rekao da Vlada Srbije ima ozbiljne planove za Divčibare kako bi one postale celogodišnja turistička destinacija.

– Divčibare su četvrti planinski turistički centar Srbije, posle Kopaonika, Zlatibora i Tare, kao takve spadaju u potencijalno jedan od važnih turističkih centara, ali na žalost trenutno u ovom trenutku nisu destinacija koja doprinosi rastu turističkog prometa. Ali, uz Soko Banju i Palić predstavljaju važan budući turistički centar u koji mi želimo da investiramo i da na svaki način podignemo turističke kapacitete – konstatovao je Ljajić najavljujući da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansirati izgradnju turističkog info centra na Divčibarama.

Komparativna prednost Divčibara, kako je rekao, jeste da su od svih planinskih turističkih centara najbliže Beogradu, na oko 100 kilometara, “te da to treba iskoristiti”.

– Zato su potrebna nova ulaganja države, pre svega u infrastrukturu, i dobro je to što će se nastaviti sa rešavanjem problema kanalizacije, kao i izgradnja fabrike za prečišćavanje vode. Treba da iskoristimo dolazak braće Miloša i Jovana Teodosića i izgradnju velikog turističkog kompleksa – hotela, sportskih terena, velnes i spa centra. To je nešto što je nedostajalo Divčibarama, i mi moramo da pratimo tu investiciju, pre svega izgradnjom prateće infrastrukture – poručio je Ljajić koji je posle Divčibara otišao u posetu Kosjeriću.

Tokom prošle godine na Divčibarama je boravilo ukupno 45.000 gostiju , što je porast za oko 27 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *